Publicitat
Política · 9 de Març de 2014. 16:07h.

La CUP no es presentarà a les europees

La formació denuncia que la UE és "opaca i antidemocràtica"

La CUP no es presentarà a les europees

Membres de la CUP, durant el consell polític

La CUP ha rebutjat en un consell polític a Cervera presentar-se a les eleccions europees del 25 de maig en coalició amb Bildu i el BNG. Argumenten que la Unió Europea és "opaca i antidemocràtica".

La decisió arriba després d'una setmana d'intensos debats per tot el territori, amb una cinquantena d'assemblees obertes a la militància, a les forces independentistes i a tota la societat civil, on les bases han expressat la seva opinió.

La formació ha explicat que no hi ha hagut una demanda "específica" per participar a les europees tot i que algunes persones han expressat la idea de portar el procés sobiranista a Europa i combatre els intents d'hegemonització ideològica.

La CUP, en un comunicat, explica que finalment s'han decantat per no participar a les eleccions perquè la UE és un "espai on s'imposa la privatització dels serveis públics, la dictadura del deute i la preservació dels interessos del capital i els estats" i, a més, critica el descrèdit de la institució.

Tot i no presentar candidatura, la CUP no renuncia a influir en la campanya, però encara no ha decidit quines accions emprendrà i ho decidirà en els propers dies.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#8 pepe, andorra, 10/03/2014 - 19:44

pues igual q el comunismo sovietico q ellos defienden a ratos, pq eso de ser comunista nacionalista es algo q todavía no acabo de entender del todo. El comunismo de verdad es internacionalista no localista a rabiar. Y q se persigue la unión de todo el proletariado mundial. Q curiosos son los cuperos

#7 enric, barcelona, 10/03/2014 - 11:30

Crec que fan molt bé. Millor que a Europa no els coneguin. No es perden rés (els europeus).

#6 Kaltzas, Vic, 10/03/2014 - 08:21

La UE es opaca y antidemocrática. No como Venezuela, no te jode.

#5 Walzer, BCN, 09/03/2014 - 21:32

"Com que la UE és opaca, no ens presentem i deixem que siguin altres qui decideixen..." No sé, em sembla que tenen una certa por a treure uns resultats irrellevants... O potser és que no tenen clar amb qui coalitzar-se i passen...

#4 Protágoras, bcn, 09/03/2014 - 20:10

Los sistemas democráticos homologados son Cuba y Corea. De ahí hay que tomar ejemplo.

Si esta gente llega alguna vez al poder añoraremos a Bárcenas, Millet, Mario Conde y Pujol, y recordaremos a TV3 como un oasis de libertad y pluralismo.