Publicitat

L'alcaldessa de Berga declara finalment davant la justícia i contesta tant al jutge com al fiscal

La CUP obeeix

Montserrat Venturós amb dirigents de la CUP a la sortida del jutjat

L’alcaldessa de la CUP de Berga, Montserrat Venturós, finalment ha acatat la justícia espanyola i ha acabat declarant al jutjat d’instrucció número 1 de la localitat. La investigada “ha contestat les preguntes de totes les parts” un cop davant del jutge, segons han informat fonts oficials del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Amb la declaració de Venturós davant l’instructor del cas, el regidor de la CUP de Vic, Joan Coma, és l’únic que manté fins ara, l’actitud de desobediència.  Coma està citat a declarar davant del jutge de l’Audiència Nacional Ismael Moreno.

Moreno, que havia estat policia, és un dels jutges més durs d’aquest tribunal. Entre d’altres causes, va ser el que que va decretar presó a dos titellaires de Madrid el passat més de febrer per representar una obra on es va poder llegir la pancarta “Gora Alka-ETA”. Els va acusar de delictes d’enaltiment de terrorisme i d’atacar drets i llibertats públiques.

El TSJC recorda que Venturós es troba com investigada en “dues causes per delicte electoral”. A més, afegeix que de moment “no hi ha encara cap qualificació dels fets”.

L’alcaldessa va ser detinguda aquest divendres cinc minuts abans de les vuit del matí. El Tribunal va recordar que “la detenció no ha tingut res a veure amb la naturalesa del delicte pel qual està sent investigada”. “La detenció es produeix perquè en les dues causes ha estat citada en dues ocasions, amb apercebiment en totes elles, sense que s'hagi presentat davant l'Autoritat Judicial, ni hagi donat raó per no fer-ho”, va reblar.

El Tribunal també recorda que “la llei preveu que qualsevol persona citada a declarar en qualitat de investigada que no comparegui a una citació, sigui localitzada, detinguda i posada a disposició judicial”. “El Jutge del Jutjat de Berga núm.1 ho ha fet en la segona ocasió de les dues causes”, va concloure el TSJC.

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#25 José Quinta, LH,Barcelonés,España, 07/11/2016 - 09:48

Han obedecido? Luego, son "botiflers"! "CUP botiflers, CUP botiflers, ...!" Repetid conmigo!

#24 Carlos Gomez, Bcn (Valencia Nord), 05/11/2016 - 21:33

Aquests desgraciats tenien previst organitzar un show mediatic amb tot l´entusiasta suport de TV3 i fer una campanya martirtologica contra les forces d´ocupacio amb les imatges de la represora i feixista Guardia Sivil ocupant militarment els carrers de Berga duent als seus herois al cadals.

Ves pe

#23 Capit@n España, negro churretoso, 05/11/2016 - 21:15

Esa camiseta de negra manga larga...es que es el uniforme indepe....??? o es que acaso fueron las 3 a comprarla a la vez??

#23.1 perspicaz, bcn, 06/11/2016 - 15:05

La llevan las cuatro. La Gabriel también.
Es la "samarreta" cupera, la indumentaria oficial de las que llevan años sin actividad sexual...

#22 Alejandro, Barcelona, 05/11/2016 - 16:58

Después de montar el circo mediático que ha montado. ¡Anda y que os ondulen.!! Estáis dando una imagen nefasta, de los catalanes .

#22.1 perspicaz, bcn, 06/11/2016 - 14:52

Es la "samarreta" cupera. La indumentaria oficial de las que desde hace años, no tienen actividad sexual.

#21 Carlos Gomez, Bcn (Valencia Nord), 05/11/2016 - 16:54

Mentre no substituim als Mossos per La Coronela no ens ens sortirem.

Ells si que tenen pebrots.

No tothom es capaç de sortir disfressat d´aquella manera la carrer.