Publicitat
Política · 12 de Novembre de 2019. 16:36h.

La CUP perd la paciència

Els antisistema reivindiquen la "independència plena dels Països Catalans"

La CUP perd la paciència

Maria Sirvent (Foto: Parlament)

La diputada de la CUP, Maria Sirvent, ha criticat aquest dimarts que les "proclames d'unitat independentista del Govern són buides de contingut" i ha reivindicat "la independència plena dels Països Catalans" en roda de premsa. La diputada antisistema ha criticat la "contradicció flagrant" de JxCat i ERC en votar a favor de l'autodeterminació i en contra de "l'amnistia total de les represaliades" o de polítiques socials.

"Cal un replantejament en aquest sentit" ha dit Sirvent, que ha criticat que "s'han posicionat en contra del punt que es demana l'amnistia dels presos i preses polítiques". "Per nosaltres l'exercici del dret a l'autodeterminació, la independència plena dels Països Catalans és per millorar en drets, per aprofundir en justícia social i per construir una societat més justa" ha reivindicat.

El Parlament també ha rebutjat els punts de la moció reclamant el cessament del conseller d'Interior, Miquel Buch, que es retirin les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat de Catalunya o la dissolució de la brigada mòbil dels Mossos d'Esquadra.

La Cambra catalana ha aprovat aquest dimarts una moció de la CUP que parla sobre l'autodeterminació tot i les advertències del Tribunal Constitucional però JxCat i ERC han refusat altres punts de la moció. Torrent inicialment havia convocat el ple a les 15.00 hores però l'ha acabat avançat a les 9.00 del matí, per evitar el posicionament del TC, que es reunia per abordar la moció de la CUP al matí. A les 10.00 hores s'ha aprovat la resolució en defensa del dret a l'autodeterminació amb 61 vots a favor, cap en contra, 8 abstencions i 21 diputats que no han votat.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#15 Vlac, Barcelona, 14/11/2019 - 16:59

Los Países Catalanes no existen idiota!!!

#14 Fer, BCN, 12/11/2019 - 20:18

Mi abuelo era alguien en la FAI (se le ve en el entierro de Durruti en primera fila), a veces pienso que pensaria de estos impresentables

#13 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona, 12/11/2019 - 19:38

"independencia plena de los Países Catalanes"

Colonialismo retrógrado en estado puro por parte de los cachorros de la ultraderecha conservadora catalanista

#12 Catadisney Show Room, Tibidabo, 12/11/2019 - 19:03

Els de la CUP mes pencar y menys col.locarse.

#11 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 12/11/2019 - 18:39

Acojonante.. La CUP quiere que con poco más del 40% del apoyo del "Pople Català" se autodetermine toda Cataluña, Valencia, Baleares, La "franja" de Aragón, el Sureste francés y la villa de l'Alguer.

Y sin mayoría de votos en unas elecciones democráticas desde.. NUNCA.