Publicitat
Política · 3 d'Octubre de 2012. 16:44h.

La CUP planta Esquerra

"Declina assistir a la trobada per respecte al debat intern"

La CUP planta Esquerra

Imatge d'arxiu d'una assemblena nacional de la CUP

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) no assistirà a la cimera independentista convocada per Esquerra amb l'objectiu de formar una coalició sobiranista per a les eleccions del 25 de novembre. A la reunió de dijous també estan convidats representants de Reagrupament, Solidaritat i Democràcia Catalana.

La CUP ha assenyalat que "després de rebre la convocatòria per part d'ERC per dur a terme una reunió exploratòria a la seva seu amb diferents partits sobiranistes vol, en primer lloc agrair la invitació d’aquesta formació, però declina assistir a la trobada per respecte al debat intern en el si de la militància de la organització de l’esquerra independentista".

Segons la formació assembleària, aquesta entitat està valorant "la possibilitat de concórrer a les properes eleccions de la Comunitat Autònoma de Catalunya". En aquest sentit ha reblat que "té un projecte propi i irrenunciable de transformació social, des dels valors de l’esquerra, per al conjunt dels Països Catalans en favor dels seus sectors populars".

La CUP ha afegit que la seva forma d'actuar "correspon a noves formes de fer, d’entendre i de practicar la política allunyades de la professionalització i dels interessos polítics i econòmics d’un pocs, apostant per canviar dinàmiques i maneres de fer incrustades a la política, en aquest cas, del Principat".

Solidaritat ja va avançar que estaria disposada a participar en una coalició amb el president d'Esquerra, Oriol Junqueras, com a candidat per Barcelona. Per la seva banda, la formació republicana també ha admès contactes amb el sector catalanista del PSC.

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#32 angel, cataluña no es ECSpaña, 06/10/2012 - 00:03

CUP, que CUP? Aaaaaaaaaaaaaaah la copa de ECSpaña!

#31 Garriga, Berga, 04/10/2012 - 18:15

Mes aviat diria que la CUP PLANTA AL PAÍS.

#30 pere, Barcelona, 04/10/2012 - 12:48

La CUP enten que l'alliberament nacional va lligat a la justícia social, és tant difícil d'entendre? Una candidatura independentista a "seques" sense establir quin model de pais no aporta res.

#29 marta, Girona, 04/10/2012 - 10:14

...."la possibilitat de concórrer a les properes eleccions de la Comunitat Autònama de Catalunya".... mare meva! no em puc creure que la CUP hagi anomanat aixís el nostre Pais! be, vull dir que espero que no.....

#29.1 agatha, Gandia, 04/10/2012 - 16:01

Perdona Marta però per mi la meva nació són els Països Catalans. El principat de catalunya no deixa de ser una divisió administrativa espanyola creada al 1978 amb el propòsit d'esquarterar la nostra nació.

#28 Manel de Sant Antoni, SANT ANTONI DE MAR - Costa Brava - PPCC., 04/10/2012 - 10:07


Admeto que, per els seus principis, no vulguin aliar-se amb Esquerra. Però, ates els moment històrics que estem vivint, , si estimessin Catalunya els menys que podrien fer es no presentar-se per no malbaratar vots independentistes.