Publicitat
Política · 5 d'Abril de 2016. 14:27h.

La CUP posa Junts pel Sí entre l’espasa i la paret

Desobediència de l'alcaldessa de Berga abans del ple del Parlament

La CUP posa Junts pel Sí entre l’espasa i la paret

Montserrat Venturós

L'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, no entra al jutjat a declarar per "coherència amb el dret a desobeir". Està investigada per un suposat delicte electoral. Se l'acusa d'haver fet cas omís de treure l'estelada del balcó de l'ajuntament durant les últimes eleccions del 27 de setembre i 20 de desembre, malgrat que això ho havia requerit la Junta Electoral.

Venturós ha anat fins davant dels jutjats de Berga però no ha entrat. L'alcadessa ha aclarit que la desobediència "és l'eina que ha escollit la CUP, per defensar els drets civils i socials dels independentistes davant l'embat dels tribunals espanyols". També ha fet públic que l'Ajuntament de Berga va rebre la setmana passada el requeriment de l'Audiència Nacional per haver aprovat la moció en suport a la declaració del 9-N.

Davant dels jutjats s'hi aplegaven un centenar de persones, entre les quals hi havia diputats, alcaldes i regidors de la CUP i també els presidents d'Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana. La CUP ha llançat una campanya de suport als seus càrrecs locals investigats per desobediència sota el lema "Sense por!".

Aquest fet es produeix el mateix dia que la Mesa del Parlament ha refermat la seva decisió d'admetre a tràmit de la moció per reafirmar-se en la declaració de desconnexió del 9-N, rebutjant així les peticions de Ciutadans, el PSC i el PP. Per tant, la proposta de la CUP es debatrà dijous al migdia al ple del Parlament, com estava previst, pendent de si hi ha acord amb JxSí per refermar la vigència de la declaració d'inici del procés suspesa pel Tribunal Constitucional.

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#26 luis, barcelona, 06/04/2016 - 09:36

Diu:
... s'hi aplegaven un centenar de persones, entre les quals hi havia diputats, alcaldes i regidors de la CUP i també els presidents d'Òmnium Cultural i l'Assemblea Nacional Catalana...

Tots viuen del cuento

#25 Pero la Estelada no era una bandera de Guerra?, Más d lo mismo no es serio!, 06/04/2016 - 09:00

Dijeron q la Estelada era una bandera de" Guerra".
Junqueras no la puso en Sant Vicens dels Horts, pq significaba una ideología.
Somos gente seria o mamarrachos fanáticos mentirosos!
La CUP es antisistema Los votos no justifican incumplir la ley.
Estamos locos!!
Nuestra bandera es la cuatribarrada!

#25.1 Pere Prats, Sants, 06/04/2016 - 16:50

On està escrit que l'estelada es una bandera de guerra? o es que ho diu algú i tu t'ho creus? Legalment te el mateix valors que un mantell per a fer farcells, per tant quin problema hi ha en penjar-ho a on algú li plagui? t'ofèn? a la gent de Berga no, que es el que compta.

#25.2 Pere Prats, Sants, 06/04/2016 - 16:53

Referent a la CUP, aquesta està per fer lleis que al cap i a la fi per això se'ls ha triat. La CUP i els tribunals es deuen a les voluntats dels ciutadans.

#24 Alfons Maristany, BCN, 06/04/2016 - 08:56

Las leyes estan para cumplirlas
Si no son justas o no me gustan las cambiamos
Para cambiarlas se necesitan las mismas mayorias que hubo para aprobarlas
Todo lo demas se llama Dictadura y hacer lo que me ¡da la gana sin contar con la mayoria popular

#24.1 Pere Prats, Sants, 06/04/2016 - 16:55

Clar, clar, però bé que es va canviar l'Estatut aprovat per majories i referendat per la ciutadania i un tribunal el tomba, com ho deies? Dictadura? Et dono la raó.

#23 D. Carmona, Viladecans, 06/04/2016 - 07:36

Se nota que es de Verga. Los vegratans i les vergatanaes son así. Pero si la encoloman veremos quien va no a la puerta a saolidarizarse si no a entrar con ella. La verga propia o el uso en la ajena es así.

#22 cap gros, palamos, 06/04/2016 - 07:23

Molts catalanets indepes creuen q lhan denunciat per possar l estelada...no, lhan denunciat per fer.ho en dia d eleccions, el dia mes significatiu del sistema democratic, q tots sabem que no es pot possar propaganda aprop dels col.legis electorals...i despres somple la boca de democracia ..etc

#22.1 Pere Prats, Sants, 06/04/2016 - 16:58

L'estelada propaganda? i l'espanyola? és com dir que els arbres del voltant del col·legi electoral fan propaganda pels partits ecologistes, au va!!! els haurem de tallar? en fi.....