Publicitat
Política · 23 de Juliol de 2013. 18:02h.

La CUP presentarà mocions arreu dels Països Catalans per l'autodeteminació

Reivindiquen el "dret a l'alliberament de tot el nostre poble"

La CUP presentarà mocions arreu dels Països Catalans per l'autodeteminació

Miralles i Fernández, aquest dimarts al Parlament

La Candidatura d’Unitat Popular ha elaborat una moció per presentar al màxim nombre de municipis dels Països Catalans amb l'objectiu d'"obrir el debat institucional al voltant de la nació i per aconseguir que els ajuntaments estableixin la referència nacional més enllà de comunitats autònomes i departaments en la línia de reforçament de la sobirania nacional".

La regidora de la CUP de Molins de Rei, Mar Miralles, ha presentat la moció al Parlament de Catalunya acompanyada pel diputat de la CUP-AE, David Fernàndez. Miralles ha volgut remarcar que “la solució al conflicte polític que enfronta el poble català amb els estats d'Espanya i de França només passa pel dret a l'alliberament de tot el nostre poble. Per això, al contrari del que plantegen la resta de forces polítiques, nosaltres fem extensiu aquest procés a tots els Països Catalans”.

Per a la CUP aquest procés ha de ser la garantia que tots i totes les catalanes d'arreu dels Països Catalans, puguin exercir el seu dret a decidir i el dret de viure en un país lliure i reunificat. Mar Miralles ha volgut deixar clar que “malgrat la conjuntura política sembla fer passos en el camí de la llibertat per una part de la nostra nació no podem donar l'esquena i tancar el procés a la resta de territoris”.

En aquest sentit la CUP és conscient que la Generalitat de Catalunya no té poder legislatiu fora de la CAC i per això “entenem que el municipalisme ha de ser el motor de canvi per l'emancipació arreu dels Països Catalans”. Miralles ha conclòs que “no és una qüestió de ritmes sinó de voluntat política que els Països Catalans recuperin la seva sobirania i el seu dret democràtic a legislar-se sense ingerències externes”.

La moció que la CUP portarà a debats al ajuntaments catalans durant els propers mesos contempla els següents cinc punts resolutius:

1. Reconèixer el municipi de com a part dels Països Catalans. Aquest Ajuntament es compromet a treballar per la superació de les estructures institucionals presents i per gestar-ne una de nova que englobi tota la nació completa.

2. Que l’Ajuntament, com a òrgan de representació dels veïns i les veïnes de, participarà i fomentarà l’obertura d’un procés de vertebració del conjunt dels Països Catalans mitjançant institucions pròpies del conjunt del país.

3. Instar els Parlaments i els Governs autonòmics i departamentals a obrir un procés de diàleg amb els agents socials, econòmics i culturals del conjunt dels Països Catalans per sumar-los a un procés de sobirania ampli, i explorar vies per la vertebració nacional completa.

4. Instar els Parlaments i els Governs autonòmics i departamentals, les forces polítiques i els agents socials, econòmics, culturals, etcètera a impulsar la creació de l’Assemblea de Càrrecs Electes dels Països Catalans mitjançant un ampli acord per tal de poder disposar d’una eina de relació política estable entre càrrecs electes de les diverses parts de la nació.

5. Instar els diferents ens municipalistes que actuen als Països Catalans a establir lligams efectius i estables de col·laboració.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#22 BEJOTA, bcn, 25/07/2013 - 16:13

El presidente del Consejo Europeo, Herman Van Rompuy, ha lanzado un mensaje a las autoridades escocesas, catalanas y flamencas que propugnan celebrar un referéndum sobre su independencia, señalando que "nadie obtendrá nada del separatismo".


#21 BEJOTA, bcn, 24/07/2013 - 18:32

La Cámara de Comercio de Lérida reconoce ?desafección? a los productos de Cataluña por la deriva secesionista
El presidente de la entidad ilerdense señala que ?estamos en boca de todos y nos miran con otros ojos? en el resto de España. Culpabiliza a Artur Mas y a la prensa.

#20 BEJOTA, bcn, 24/07/2013 - 17:54

CUP:QUÉ'S AIXÓ DEL "PAÏSOS CATALANS"? EM SONA A ANEXIONS DE TERRITORIS FORANIS ,OI ?HO TENIU CLAR.

#19 Erasmus, Amposta, 24/07/2013 - 17:08

La mala idea dels Països Catalans portaran al fracàs una bona idea, la de les CUP. Com a més insisteixin en una idea que només una part petita de valencians i balears volen, més rebuig desperten, ells i tots els catalans de rebot

#18 Papaluna, Barcelona, 24/07/2013 - 12:36

En qualsevol país europeu o també civilitzat de a fora, un partit com aquest es prohibiria per anar en contra de l'Estat. Estem al davant d'un moviment dissolvent de la identitat nacional catalana, ja que el que volen és convertir Catalunya en una maleïda república bolxevic on regni la misèria.