Publicitat
Política · 28 d'Octubre de 2015. 15:41h.

La CUP pressiona Junts pel Sí per les detencions d'anarquistes

Ajornen una reunió prevista per avui sobre la investidura de Mas

La CUP pressiona Junts pel Sí per les detencions d'anarquistes

Una imatge de la CUP

La CUP, en un comunicat, informa que després de les detencions d’anarquistes han decidit ajornar una reunió amb Junts pel Sí perquè prefereixen prioritzar “les persones represaliades”. En aquest sentit critiquen “l'obediència del govern en funcions a l'Audiència Nacional espanyola”.

“A hores d'ara, i encara amb la manca de molta informació, des de la CUP entenem que es tracta d'una nova operació policial amb una clara intencionalitat política de reprimir un moviment contestatari i d'oposició a la situació política, econòmica i social actuals”, afirmen.

Davant d'aquesta situació, des de la CUP “rebutgem les operacions ordenades per l'Audiència Nacional espanyola en contra dels moviments populars del país”. “Denunciem la decisió del govern en funcions de la Generalitat de Catalunya que els Mossos d'Esquadra executin les ordres de l'Audiència Nacional espanyola”, afegeixen.

“Anunciem, un cop més, la nostra aposta per una transformació d'arrel i la democratització absoluta del cos dels Mossos d'Esquadra, en la via d’eradicar pràctiques policials que vulneren els drets fonamentals de les persones”, lamenten, a més de reivindicar que “qualsevol procés de ruptura amb l'Estat espanyol considerem que ha d'incloure la desobediència a tribunals espanyols repressors i hereus del TOP franquista”.

“A partir de la Declaració de Ruptura que vam presentar ahir la CUP i Junts pel Sí, hem iniciat la construcció de la República catalana, una república on la repressió contra els moviments populars no ha de tenir cabuda”, adverteixen. “És fonamental aturar qualsevol atac repressiu contra els moviments polítics i socials populars per garantir la construcció d'un veritable marc democràtic nou”, indiquen.

“Per tot plegat, anunciem que hem postposat la reunió que teníem prevista avui amb Junts pel Sí i que, properament els traslladarem aquests posicionaments, ja que avui la nostra preocupació està centrada en la situació de les persones represaliades”, sentencia la CUP.


Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#30 Holdfirm, Barcelona, 29/10/2015 - 14:26

Soy independentista pero si la independencia signif'ica que tengo que vivir con anarquistas quemando basuras y rompiendo escaparates de bancos cada dos por tres sin que la CUP lo condenan prefiero elecciones. Así aprendarán de las consequencias de su prepotencia.

#29 Carlos Gomez, Bcn, 29/10/2015 - 01:56

"Independantistes catalans : le coup de force contre la democratie"
Home FIGARO VOX Vox Monde
Par Benoit Pellistrandi Publie le 28/10/2015 a 17:31

#28 Martín Martínez Mart, BCN, 28/10/2015 - 23:25

Els de la CUP ens col·loquen en una situació dífícil..

JO ESTIC EN CONTRA DELS SEUS PROPÒSITS!.
Els no independentistes que som més de la meitat estem indignats!.

#27 Cansat, BCN, 28/10/2015 - 23:21

La CUP!. Malament!.

Amb la CUP tots perdem!.

#26 jaume, bcn, 28/10/2015 - 22:56

Todos los afiliados de cdc se ven obligados a seguir las consignas de baños......y ya estan ensayando el himno de corea del norte.....tachin tacin ogebbcvgh tachin.....es facilillo.....mas ya se lo sabe......jajaja.....jijijijiji......los criados mandan en casa del amo....es la revolucion¡¡¡¡¡¡¡