Publicitat
Política · 10 de Maig de 2021. 15:36h.

La CUP proposa ara "sincronitzar" un referèndum amb Escòcia

Per "forçar un debat sobre l'autodeterminació" a Europa

La CUP proposa ara "sincronitzar" un referèndum amb Escòcia

La CUP ha reclamat que l'independentisme "miri cap a Escòcia i la comunitat internacional i no cap a la taula de diàleg, on el Govern de l'Estat no ha mogut cap postura més enllà de seguir exercint la repressió" i ha proposat que Catalunya celebri un referèndum sincronitzat amb el d'Escòcia.

Arran d'el resultat de les eleccions de dimecres passat a Escòcia, en què "l'independentisme ha tornat a guanyar amb una àmplia majoria", els anticapitalistes han instat a treballar per "sincronitzar els tempos d'un nou referèndum a Catalunya amb el poble escocès".

Creuen que això serviria per "forçar un debat sobre l'autodeterminació a escala europea", i han desitjat que govern britànic respecte la demanda de el poble escocès i no s'oposi a un nou referèndum d'autodeterminació.

Finalment, la formació assenyala que "el procés d'autodeterminació escocès contrasta amb el de Catalunya on després de 14 processos electorals consecutius i majories clares a favor de l'autodeterminació, en comptes de referèndum hi ha més de 3.300 persones represaliades i un Govern a l'exili i a la presó".

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#17 Figueras, Figueras, 11/05/2021 - 14:36

Escòcia ja va votar, i va dir NO a la independència, allà son algo més llestos que els indepes tractorians, que estareu donant pel X tota la vida? A votar independencia cada any?
Heu perdut, deixeu de donar la brassa.

#16 FERRANOT, BARCELONA, 11/05/2021 - 09:41

A esta de la CUP, todo lo que le tape la cara está bien. En cuanto a lo del referendum con Escocia, mejor ni comemtarlo, ¿no se cansan nunca de hacer el ridículo?

#15 Agustino, Barcelona, 11/05/2021 - 08:47

jajajajajajaja... que graciosos los zarapastrosos estos, jajajajajajajajaja...

#14 Sergi, bcn, 10/05/2021 - 23:09

tiene cara de ser muy listos.

#13 Pan con tomate y jamón ibérico, El Trabuco catalán...!!, 10/05/2021 - 22:39

Mira Reguant, sincroníza tus neuronas y desciende a la tierra... en ese globo en el que levitas hay tanto humo amarillo que no te permite ver la realidad... Ya hace tiempo que los escoceses dijeron que no quieren saber nada de vosotros, vamos que juntos no vais ni a cobrar una herencia...