Publicitat
Política · 29 d'Octubre de 2013. 17:48h.

La CUP proposa un referèndum unilateral

"En el cas que es constati el bloqueig de l'Estat espanyol"

La CUP proposa un referèndum unilateral

Arrufat, en una foto d'arxiu

La CUP proposa que es convoqui de forma unilateral un referèndum d'autodeterminació "en el cas que es constati el bloqueig de l'Estat espanyol a deixar votar el poble català per decidir el seu futur", segons ha indicat el diputat Quim Arrufat.

En aquest sentit, la formació sobiranista ha remarcat que portarà a debat en el proper ple del Parlament, previst pel 6 i 7 de novembre, una moció on s'insta a "promoure el referèndum sobre la independència de Catalunya de forma unilateral".

Arrufat, que ha estat l'encarregat de presentar la iniciativa, ha assenyalat que "volem saber si s'estarà al costat de la legalitat espanyola o al costat de la majoria democràtica d’aquest país", en referència als partits que integren la cambra catalana.

A banda de demanar la convocatòria del referèndum de forma unilateral, la CUP també reclama en aquesta moció que la pregunta que acordi la Comissió d'Estudi del Dret a Decidir "sigui unívoca, inclogui el concepte d'independència política, permeti només una resposta binària i que emeti un mandat clar". També que el Parlament acordi "respectar i fer respectar el mandat sorgit d'aquest referèndum".

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#17 BEJOTA, BCN, 31/10/2013 - 13:24

Los patronos son conscientes de que en los despachos de las grandes multinacionales corren informes demoledores de la gran banca de inversión sobre una eventual independencia de Cataluña, cuya viabilidad a corto plazo y permanencia en la Unión Europea ponen en duda. ("EL PAÏS")

#16 BEJOTA, BCN, 30/10/2013 - 15:13

El líder dels socialdemòcrates europeus adverteix Mas: la independència unilateral implica quedar-se fora de la UE .

Swoboda recorda que no es pot "crear nous conflictes i esperar que tothom t'accepti a la UE",

#14 Kropotkin-Harto de esbirros del régimen, Vic, 30/10/2013 - 08:02

Y despues a convertirnos en la nueva Corea del Norte. Impresionante futuro. Sobre todo si nos dirigen estos...

#13 Jordi, ,, 30/10/2013 - 01:27

Eso, eso...
Cuando en Europa conozcan a los promotores del "referendum unilateral", se van a partir de la risa. Y con ellos, los empresarios, las magistraturas españolas, los organismos internacionales...
Aupa Arrufat!

#12 palker, la pela se la pela, 29/10/2013 - 23:42

¿cuantos votos tienen la colla esta de iluminados? Parece que son alguien. Que asco deu meu.