Política · 26 de Març de 2014. 13:53h.

La CUP rebaixa el setge al Parlament a un "acte de protesta"

David Fernàndez diu que la culpa dels incindents és d'"un dispositiu policial maldestre"

La CUP rebaixa el setge al Parlament a un "acte de protesta"

Tura, amb la jaqueta feta malbé per l'acció dels violents

El diputat de la CUP, David Fernàndez, ha justificat el setge al Parlament  per part dels indignats el 15 de juny del 2011 i ha dit que els incidents es van produir per "un dispositiu policial maldestre”.

Durant la sessió de control al president de la Generalitat, ha manifestat que “el 15 de juny va haver-hi un acte de protesta al Parlament que va derivar en escenes de tensió i de crispació, amb un dispositiu policial maldestre, en el millor dels casos, perfectament planificat per posar a una gola el llop i per tirar benzina al foc".

Fernàndez ha recordat que “també es va parlar durament aleshores de colpisme, de feixisme; ho dic per mirar el passat des del present, i també, com és sabut, va haver-hi una resposta al carrer quatre dies després de tres-centes mil persones contra aquell intent de criminalització del moviment dels indignats”.

El president de la Generalitat, Artur Mas, li ha contestat que “vaig veure algunes escenes, vaig veure algunes diputades i alguns diputats, algun fins i tot discapacitat, passant-ho molt malament”. “Coacció i violència, això no és protesta, no confonguem els termes”, ha conclòs.

Gerard Figueres, Josep Maria Llop -el parlamentari cec al qual els indignats haurien intentat agafar-li el gos guia per impedir que arribés al Parlament-, Jordi Turull, Ana Isabel Marcos i Santi Vila, tots de CiU; Montserrat Tura, Marina Geli i Ernest Maragall, del PSC; Joan Boada i Salvador Milà, d’ICV; i Alfons López Tena, de Solidaritat; van ser alguns dels diputats afectats pel setge.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 sisco, bcn, 27/03/2014 - 11:29

La culpa de la policia però si es foten a repartir per protegir els diputats força de repressió i bla bla bla

#6 Ernesto, Vilassar, 27/03/2014 - 02:04

El lavar se va a acabar... (anuncio TV)

#5 Laughter, L'H - España, 26/03/2014 - 17:47

Vaya novedad, la culpa del guardia, como no podía ser de otra manera.

#4 xaviacus, Piera, 26/03/2014 - 16:32

si manessin ells els manifestants serien imperialistes pagats pels eeuu...

#3 Santorini, L'Escala, 26/03/2014 - 15:54

Algun dia s'ha d'acabar l'argument de donar la culpa de TOT a la policia, Fernandes, que se us veu el llautó!.