Política · 27 de Febrer de 2018. 17:17h.

La CUP refreda l'acord

La formació antisistema té “seriosos dubtes que hi hagi una voluntat ferma de materialitzar la República”

La CUP refreda l'acord

Carles Riera, amb la resta de diputats de la CUP

La CUP ha assegurat que l’acord de legislatura i d’investidura amb Junts per Catalunya i Esquerra està “molt lluny” perquè la formació antisistema “té seriosos dubtes que hi hagi una voluntat ferma de materialitzar la República”. “Avui veiem en JxCat i ERC una major proximitat en reprendre l’autonomia que en construir i materialitzar la República”, ha advertit el portaveu de la CUP, Carles Riera, en roda de premsa al Parlament.

La formació anticapitalista ha aprovat que hi hagi “una acció institucional des de l’exili -en la figura de Carles Puigdemont- i una altra des del Parlament”, però ha avisat que “no acceptarem una gestió republicana des de l’exili, i una gestió autonomista des del Parlament i el Govern”. En aquest sentit, Riera ha afirmat que la proposta de resolució de JxCat ha fet saltar les “alarmes” de la CUP, perquè considera que “l’argumentari és de recuperació de l’autonomia”.

Pel que fa al candidat a la investidura de la Generalitat, el líder del partit anticapitalista ha posat com a condició que sigui una persona capaç d’afrontar un “embat democràtic amb l’Estat”. “Per nosaltres serà un president assumible aquell que assumeixi amb la seva investidura, i la formació del Govern, un embat democràtic amb l’Estat i posi la voluntat popular i la sobirania del Parlament per davant de les decisions antidemocràtiques de l’Estat i del TC”, ha reblaT Riera.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 28/02/2018 - 16:30

Yo tenía dudas hasta que leí los tweets de Fuigdemont. Ahora no me queda ninguna.

#13 terraferma, Lleida, 27/02/2018 - 22:34

Se creen decisivos con un puñado de votos. Dime de que presumes y te diré de lo que careces. Se comportan como matones que solo saben amenazar. Tienen como denominador común muy pocas ganas de trabajar y pretenden vivir del cuento. Su infantilismo de esplai ha hecho mucho daño ya a catalunya.

#12 Protágoras, bcn.España, 27/02/2018 - 20:13

Tras la última gran guerra algunas naciones europeas cansadas de conflictos nacionalistas y de sus matanzas crearon un proyecto esperanzador para superarlo; la UE. Sesenta años más tarde algunos desea volver al pasado; al nacionalismo. A los conflictos y a las matanzas.

#11 Pere Antoni, Barcelona, 27/02/2018 - 19:42

Tenen dubtes? Que els hi donin una conselleria o el control de Tv3 i se’ls hi passaran. Algú es pensa que aquets de la CUP han treballat alguna vegada? Uns al tres que volen agafar teca de la menjadora de la Gene. Temps al temps... el pastisser boig ja els hi trobarà algún càrrec...

#10 Guillem, Bcn, 27/02/2018 - 19:20

Vosaltres votareu el que us diguin els de puigdemont