Política · 5 de Maig de 2014. 16:15h.

La CUP 'renya' el moviment liderat per Forcades

Lamenta que Procés Constituent faci propostes mitjançant “els mitjans de comunicació”

La CUP 'renya' el moviment liderat per Forcades

David Fernández, en una imatge d'arxiu

La CUP ha lamentat que el moviment Procés Constituent, liderat per la monja Teresa Forcades i per Arcadi Oliveres, faci “propostes” per formar coalició de cara a les properes eleccions al Parlament mitjançant “els mitjans de comunicació”.

La formació, en un comunicat, assegura que “volem manifestar la nostra incomoditat davant la presentació de propostes que ens interpel·len a través dels mitjans de comunicació. Amb Procés Constituent ens trobem en molts espais de lluita i de construcció d'alternatives, però no creiem que la millor manera de intercanviar propostes sigui a través dels mitjans de comunicació, sinó justament, a través del diàleg sincer i directe entre les dues organitzacions”.

En aquest sentit, la CUP revela que han mantingut amb el Procés Constituent “dues trobades en els darrers mesos, concretament els passats dies 20 de desembre i 18 de març, en les quals hem intercanviat els nostres parers sobre la situació política i hem parlat dels nostres respectius calendaris de treball”.

“En cap cas, però, no hem valorat la proposta que les portaveus de Procés Constituent han fet pública avui, i que el seu Grup Promotor va aprovar el passat 6 d'abril”, afegeixen.

L'horitzó immediat de la formació -diuen- “no està en el càlcul partidista en relació a unes eleccions autonòmiques que no estan convocades i de les quals ningú no pot preveure avui en quin context tindran lloc, sinó en la configuració d'un moviment popular autoorganitzat favorable a la ruptura amb els estats espanyol i francès i amb la Unió Europea, i per la construcció d'un nou model econòmic, social i cultural per als Països Catalans”.

Finalment, la CUP vol manifestar “la seva millor predisposició a treballar amb Procés Constituent, i amb tots els agents polítics i socials que ho vulguin, per garantir que el 9 de novembre tingui lloc un referèndum que obri les portes a la independència i a la materialització d'un canvi polític i social d'arrel per al conjunt dels Països Catalans”.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#16 Entre todos la mataron, Picamoixons, 06/05/2014 - 17:48

No hi ha dubte que aixó ha esdevingut una olla de grills. Aquí tot cristu vol el seu tall de pastís. Hi ha assemblees, reagrupaments, plataformes i tota mena de xiringuitos per assolir algún silló on recolzar el darrera i cobrar. Al camarot dels germans Marx hi havia més ordre.

#15 kelly, bcn, 06/05/2014 - 11:59

la monja y el niño pelean... jo

#14 ramon, barcelona-c, 06/05/2014 - 10:22

Aviam quants milers de vots es perdràn en "moviments " desestructuratsn i desesestructuradors i sense ofertes que no siguin Bolivia o una simpàtica , que pot ser util, comuna. Només es pot entendre com una reacció de gent que està desesperada i s'agafa a un ferro roent ,que com se sap es perillós .

#13 Korrupotkin, Vic, 06/05/2014 - 10:12

Compañeros constitucionalistas...podrán quitarnos la sanidad, la educación, la vivienda..pero jamas conseguirán quitarnos el mundial....jua, jua....mejor hundidos

#12 Atlante, Atlántida , 06/05/2014 - 06:49

Yo, Marino Ictíneo, ciudadano de La Atlántida, doy todo mi apoyó a nuestros compañeros luchadores de Los Paísos Catalanes que juntos crearemos la UPI (unión de países imaginarios). Viva la Atlántida libre. por Neptuno!!