Publicitat
Política · 21 de Desembre de 2013. 14:32h.

La CUP s'empassa la pregunta

El Consell Polític creu que enceta un "moment històric"

La CUP s'empassa la pregunta

David Fernández, fent declaracions aquest dissabte

El Consell Polític de la CUP ha aprovat en la seva reunió d'avui una resolució en la que accepta la doble pregunta per a la consulta malgrat els dubtes dels darrers dies. La resolució estableix que "malgrat les limitacions de l'anunci del president, creiem que la formulació d'una pregunta i d'una data per la realització d'un referèndum d'autodeterminació és, a falta de la seva concreció jurídica, l'entrada en un nou moment històric que obre les portes a la realització d'un acte de sobirania per primera vegada en la història d'almenys una part del nostre país, els Països Catalans".

L'organització també lamenta que "ha estat una convidada de pedra en el procés de negociació de la data i la pregunta" i que "Artur Mas va anunciar-nos un acord sobre la data i la pregunta del Referèndum al qual la CUP només pot dir sí o no".

També que "no pot evitar ser crítica amb la doble pregunta i ho seguirà sent, amb l'esperança que pugui ser reformulada" perquè "la formulació actual difícilment pot donar pas a un mandat clar sobre la independència, i en canvi obre les portes a un possible procés de negociació de les elits catalanes amb l'estat per obtenir una reformulació de la relació de Catalunya amb l'Estat espanyol".

En la seva opinió, "la mobilització popular ha estat la peça clau per desbordar les cotilles imposades per l'autonomisme durant més de 30 anys" i adverteix que "la nova conjuntura oberta amb la concreció d'una data i una pregunta per la consulta anuncia l'agudització de les agressions de l'Estat".

"Volem expressar -afegeix- els nostres dubtes sobre la voluntat real d'organitzar i celebrar el Referèndum per part d'alguns dels partits que han acordat la data i la pregunta" i adverteix que "cal preparar des d'ara mateix una massiva confrontació democràtica amb l'Estat espanyol".

"En definitiva -acaba-, la CUP segueix apostant per un referèndum que es celebri de forma unilateral per tal d'assolir la independència i poder iniciar un procés constituent en el camí de la construcció dels Països Catalans".

Publicitat
Publicitat

42 Comentaris

Publicitat
#27 BEJOTA, BCN, 22/12/2013 - 12:54

ComentariSE IRÁN LOS AMERICANOS.El representante americano ha señalado que estas empresas están en Cataluña "para un mercado de 47 millones, y no de 7 millones", y temen "una seguridad inestabilidad política y económica que se prevé de aquí a los próximos años".

#26 Gerard del Clot, #SiSi, 22/12/2013 - 09:12

Endavant CUP

#25 Pompeu Fabra, Gr'acia, BCN, 22/12/2013 - 01:22

"...una part del nostre país, els Països Catalans". Donde se ve que el problema de estos protocampucheanos no es tanto Convèrgencia como la mera Concordancia. Y que necesitamos tanto la suspensión de la autonomía como la resucitación de Pompeu Frabra

#24 Pere, Girona,Spain, 21/12/2013 - 21:42

Països catalans????

que vagi el Fernandez a València, que li esperen amb els braços oberts,

i vestit de chandal, clar.

PS. Al Rosselló no cal, li detenen a la frontera els gendarmes

#23 Protágoras, bcn, 21/12/2013 - 20:31

¿ "una part del nostre país, els Països Catalans"?

Para los nazis el ámbito geográfico de la raza aria constituía la frontera de la nación alemana, para la CUP el ámbito territorial de la cultura catalana es el ámbito de la nación. La similitud entre ambas ideologías es más que evidente.

#23.1 simeo, barcelona, 22/12/2013 - 01:21

Poques vegades he llegit tantes bestieses en tan poc espai. Protagoras, si vols et dono l'adreça d'un bon psiquiatre encara que em sembla que el teu cas és molt greu i no sé si té cura.