Publicitat
Política · 19 d'Octubre de 2020. 13:15h.

La CUP surt indemne

El TSJC absol Mireia Boya, però condemna els membres de la Mesa del Parlament a 20 mesos d'inhabilitació i 30.000 euros de multa

La CUP surt indemne

La sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat per desobediència quatre exmembres de la Mesa del Parlament, Lluís Corominas, Anna Simó, Ramona Barrufet i Lluís Guinó; a vint mesos d'inhabilitació especial per càrrec públic electe des de l'àmbit local al supranacional i a pagar 30.000 euros de multa. D'altra banda, ha absolt l'exdiputada de la CUP, Mireia Boya, del delicte de desobediència al no donar-se les exigències del tipus penal.

La sentència sosté que el delicte de desobediència en què es basa la condemna només poden cometre-qui ostentin la condició d'autoritat o funcionari públic, però afegeix que "serà necessari, a més, que l'autoritat o funcionari públic tingui un domini funcional de fet, que ostenti una posició de control sobre els riscos de lesió de el bé jurídic tutelat".

"Aquest domini -destaca- exigeix que es trobi en disposició de complir o, almenys, d'impedir o obstaculitzar el compliment del que s'ordena en la resolució judicial (en aquest cas de l'Tribunal Constitucional), bé perquè sigui el destinatari de la mateixa bé perquè, tot i no sent-ho, sigui el competent per fer-ho per raó de la matèria o objecte de què es tracti".

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#11 Parca Iberica, Barcelona, 19/10/2020 - 21:25

La CUP indemne? Solo la CUP... en SPA Resort 5 * GRAN LUXE Lledoners es castigo? La Gabriel, La Marta lloritos y el Comin y la Ponsati estan sufriendo mucho?
Creo que las victimas estan fuera en la calle, entre el pueblo que los aguanta. Indultos a la voz de ya.
Los jueces vivos son masones.
https://m.youtube.com/watch?v=Gu_qsTJJb7c

#10 antoniu , favert, 19/10/2020 - 16:49

Al final no n'han enganxat cap de la CUP.
Han contribuït de valent a portar-nos a la decadència total i són escorredissos com una guilla.
Llestos?

#9 El Sifoner, Castelló, 19/10/2020 - 16:10

(.. ha absuelto al ex diputada de la CUP, Mireia Boya...)
Ya sabia yo, que esta ciudadana no era secesionista. ("Nos persiguen y condenan por nuestras ideas" palabritas de secesionistas)

#8 pepe, andorra, 19/10/2020 - 16:08

si, claro, a ver, señores, si alguien pone una denuncia contra estos por odio a la policía y dicen ustedes q el delito de odio solo puede ser contra personas con unas determinadas condiciones, no comprendo pq nadie de la judicatura a puesto en su sitio al ministro marlaska cuando aquello del odio en las redes sociales. Menuda judicatura cobarde....

#7 Amoroso, Barcelona, 19/10/2020 - 15:06

Ahí es donde les duele, inhabilitación y pagar multas. Yo les hubiera puesto más.