Publicitat
Política · 23 d'Octubre de 2018. 18:08h.

La CUP també acata malgrat les aparences

La formació posa com a exemple l'alcaldessa de Berga però ha acabat dimitint per la sentència

La diputada de la CUP, Natàlia Sánchez ha posat l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, com un exemple de "mantenir la voluntat popular a través d'una estratègia de desobediència" tot i que l'alcaldia de Berga ha quedat en mans d'un alcalde accidental, Oriol Camps, de la CUP.

L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, va ser condemnada pel jutjat de Manresa a sis mesos d'inhabilitació per no haver despenjat l'estelada de la façana de l'Ajuntament. El delicte pel qual estava acusada és el de desobediència. Tot i que Venturós va anunciar que desobeiria i continuaria com a alcaldessa, la inhabilitació s'ha fet efectiva i l'alcaldia ha quedat en mans d'Oriol Camps, de la CUP. Montse Venturós va deixar de ser alcaldessa de Berga de forma jurídica el passat dijous 4 d'octubre.

"L'estelada està penjada en el seu ajuntament, l'alcaldessa de Berga ha mantingut la voluntat popular a través d'una estratègia de desobediència, es va negar a retirar l'estelada, no va assistir a les citacions a declarar, fins i tot va ser detinguda i, a dia d'avui, el que fa Montse Venturós és obrir un front que entenem que cal explorar de desobediència, de no acatament, perquè avui en dia a la cadira d'alcalde o alcaldessa de Berga, no hi ha ningú" ha defensat Natàlia Sánchez durant la roda de premsa que s'ha fet aquesta tarda al Parlament.

"L'alcaldessa de Berga, juntament amb tots els partits del plenari, amb el teixit associatiu, han teixit una estratègia desobedient que ha culminat amb una sentència i conjuntament han decidit en cada moment quina era la millor opció, la qüestió important que està en el centre d'aquest conflicte amb l'Estat és la voluntat del poble de Berga de tenir una estelada penjada en el seu Ajuntament" ha explicat la portaveu dels antisistema.

La inhabilitació de Venturós ha provocat que el primer tinent actual, Oriol Camps, assumeixi les funcions corresponents a l'àrea de l'Alcaldia de manera accidental fins que finalitzi la legislatura. Tot i que la intenció de Venturós és mantenir-se treballant en les funcions polítiques amb els seus regidors, no podrà signar cap document que comprometi els funcionaris o bloquegi l'Ajuntament.

Montserrat Venturós
Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Carlos Gomez, bestia amb form humana, 23/10/2018 - 19:59

Quan tot aixo s´acabi aquesta gent de Bergadisney acabara vivint esplendidament dels safaris fotografics i de vendre quincalleria i embotits als turistes japonesos.

Han descobert que aixo d´enderrocar el capitalisme opresor de dimarts a divendres en hores concertades es una bicoca. Aquests ja no tornen a pasar gana mai mes a la vida

#1 Hispano, Berga, 23/10/2018 - 19:58

Que manera desobedecer más buena, no acató la sentencia, pero no firmó nada ni puedo ordenar nada directamente, estoy desobedeciendo. Yo también desobedezco el otro día me mandaron el impuesto de basuras y dije no lo voy a pagar porque voy a desobedecer, y ayer ya fui a pagarlo, pero yo desobedezco.