Publicitat
Política · 31 d'Octubre de 2018. 21:03h.

La CUP troba “simbòlic” el Consell per la República

Els antisistema critiquen que no té com a objectiu “la ruptura democràtica amb l'Estat espanyol”

La CUP troba “simbòlic” el Consell per la República

Diputats de la CUP en una imatge d'arxiu

La CUP rebutja el Consell per la República perquè “alimenta el discurs simbòlic” sense afrontar “l'exercici del dret a l'autodeterminació”. Els antisistema ho han afirmat en un comunicat, on expliquen que “l'organització no vol contribuir a avalar iniciatives que parteixen des d'una lògica simbòlica, que no tenen com a objectiu central la ruptura democràtica amb l'Estat espanyol”.

La formació anticapitalista considera que el nou organisme “alimenta el discurs simbòlic a l'exterior i no afronta l'element central del conflicte que viu el país que és l'exercici del dret a l'autodeterminació”. “El Consell per la República no es constitueix com un ens que permeti avançar nacionalment ni socialment”, assegura la CUP.

El partit reclama una institució “paral·lela a recer de la repressió dels aparell de l'Estat espanyol”, però lamenta que el Consell per la República respongui a “estratègies de comunicació pensades per convèncer i acontentar l'opinió pública catalana”, en comptes de “seguir criteris de discreció, rigor, responsabilitat, mirada llarga”.

La CUP afirma que treballarà per internacionalitzar el procés “des de diversos front”, alhora que valorarà “l'evolució d'aquesta nova institució, i d'altres iniciatives que puguin sorgir, per interpretar si hi ha canvis substancials o no en la seva proposta d'acció”.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Xexo, Premis, 01/11/2018 - 13:12

Para mí que estos que no se les conoce oficio solo saben dibujar una Oz i un martillo i a defender lo que no creen