Publicitat
Política · 1 de Desembre de 2016. 13:08h.

La CUP va anar a Cuba a "representar el procés català d'independència"

El diputat Carles Riera diu que van assistir al funeral de Castro pels "nostres objectius d’alliberament nacional"

La CUP va anar a Cuba a "representar el procés català d'independència"

Anna Gabriel, amb els altres dos membres de la CUP, que van viatjar a l'Havana

El diputat de la CUP, Carles Riera, ha fet referència a la delegació del partit, amb Anna Gabriel al capdavant, que es va desplaças a Cuba per assistir als funerals de Fidel Castro, a l’Havana, i ha manifestat que hi van anar per “representar el procés català d’independència”.

“Perquè el nostre país hi estigui directament representat i els nostres objectius d’alliberament nacional, mot que tanta ressonància té a Cuba, doncs, hi estiguin plenament representats”, ha afegit durant una interpel·lació al Govern sobre la política internacional de la república catalana.

Riera ha destacat que “no hi hem estat soles, el senyor Gerry Adams, sens dubte, un referent avui, no només en la lluita de les nacions sense estat per la seva independència, sinó en un camí de resolució pacífica, democràtica, dels conflictes relacionats amb les drets col·lectius dels pobles, també hi era”. ”També hi volia ser el senyor Arnaldo Otegi, però no ha pogut arribar a l’Havana perquè el Govern dels Estats Units li ha impedit poder accedir-hi a través de l’espai dels Estats Units, eh?”, ha lamentat.

El diputat cupaire ha indicat que “he volgut reivindicar la nostra presència a l’Havana no només per les afinitats i solidaritats que ens mereix la revolució cubana sinó per la importància que aquesta revolució ha tingut en les lluites de descolonització en el mateix concepte modern actual de sobirania nacional, òbviament, també en les lluites antiimperialistes i, en general, en la defensa dels drets col·lectius dels pobles, cosa que li ha donat a Cuba un paper molt rellevant en el sistema de Nacions Unides”.

Finalment, ha remarcat que “Cuba és una nació, és un país que té un pes rellevant en el sistema internacional de Nacions Unides, i que lidera un grup molt ampli, el que anys enrere es deia el ‘grup dels no alineats’, que és un grup que avui encara té personalitat i té existència real en el sistema de Nacions Unides”.

carles.jpg

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#12 Papitu, el de Sanes, 02/12/2016 - 15:56

progrevacances pagades a càrrec del pressupost del Parlament

#11 Toña, Premia, 01/12/2016 - 22:51

Que bien se lo montan yo trabajando no me puedo permitir esos gastos vividores que no dan palo al agua i nos quieren coser a impuestos

#10 sid, bcn, 01/12/2016 - 17:57

doncs podrien pendre nota els seus votants de com Cuba, q era més rica q la resta d'Espanya quan és va independitzar gràcies a l'ajuda d'una potència extranjera, Q tb era més rica q Espanya quan trionfa la revolució castrist, ara és un país pobre sotmés a una dictadura.

#10.1 Saprissa , Sants , 01/12/2016 - 21:24

Oligarquía

#8 Saprissa , Sants , 01/12/2016 - 17:29

Catalunya en el 2016 igual q Cuba,si noia si. en el 58 hi havia una dictadura oligarquica, quasi colònia de EUA i a més una "ciutat casino"controlada per la màfia italoamericana, amb més de la meitat de població analfabeta i en la misèria...

#7 Grauero, Fora de Catalunya., 01/12/2016 - 16:28

Definitivamente la CUP no es un movimiento anarquista, Fidel persiguió a los anarquistas hasta eliminarlos de Cuba.