Publicitat
Política · 11 de Gener de 2012. 18:04h.

La darrera ensopegada de Griñán

El president andalús convoca les eleccions per 'tapar' el darrer escàndol del 'cas ERO'

La darrera ensopegada de Griñán

Chaves i Griñán durant el traspàs de poders a la Junta

El president de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán, ha anunciat la data de les pròximes eleccions autonòmiques -el 25 de març- quan un nou escàndol relacionat amb l'anomenat cas ERO ha posat encara més difícil la campanya electoral als socialistes andalusos, als quals totes les enquestes donen com a perdedors enfront del PP.

L'anunci s'ha produït l'endemà de conèixer-se les declaracions davant de la policia del xofer d'un exdirector general d'Ocupació de la Junta, Francisco Javier Guerrero. Segons aquestes declaracions, el xofer hauria comprat cocaïna amb diners procedents del fons creat pel govern autònom per finançar l'atur d'afectats per expedients de regulació d'ocupació. Amb aquests diners també s'haurien organitzat festes.

Aquest fons, d'uns 650 milions d'euros, hauria estat utilitzat parcialment, segons una investigació judicial, per finançar alguns ERO falsos per tal de repartir subvencions i subsidis d'atur a persones relacionades amb càrrecs de la Junta andalusa i del PSOE andalús.

Griñán, que va ser conseller d'Economia de la Junta abans d'arribar a la presidència autonòmica, ha resultat esquitxat per aquest cas. La mateixa circumstància es produeix respecte a d'altres casos que afecten dos fills de l'anterior president d'Andalusia i del PSOE, Manuel Chaves, que ha estat també un dels vicepresidents, i ministre d'Administració Territorial del govern de Zapatero.

Paula Chaves, advocada, va estar vinculada a empreses del grup Abengoa, que van rebre subvencions de la Junta andalusa quan el seu pare era el president d'Andalusia. El cas més destacable va ser el de la companyia Matsa, que va rebre subvencions la concessió de les quals va ser directament gestionada per Paula.

D'altra banda, la recent difusió d'un informe del grup de blanqueig de capitals de la policia ha reactivat el cas de les activitats empresarials d'un altre fill de Chaves, Iván, que ha actuat com a intermediari en les relacions comercials entre diverses empresa andaluses i la Junta.

Segons aquest informe, Iván Chaves seria el punt de connexió d'una xarxa delictiva de "tràfic d'influències". Els investigadors consideren que els contractes amb adjudicatàries de l'administració andalusa podrien encaixar també al delicte de suborn. L'objectiu seria aconseguir, a canvi de comissions, contractes de la Junta gràcies a la situació del seu pare.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#1 JJJJ, Andalusia, 12/01/2012 - 00:45

Campi qui pugui! aqui han tirat de la manta i estan sortint les fotos de tots ben retratats! Els comunistes a l'ajuntament de Sevilla cobrant mossegades als que endollaven, la familia Chaves amb casos de pederastia, I al final Duran i Lleida tenia raó, alli tots de copes en hores de feina.

#1.1 j, huelva, 18/01/2012 - 11:17

Que te pasa en la boquita? La verdad es que Chaves es un regalo de los gordos, pero hablar bien coño, que se os entienda!!!!!!!!!!!