Publicitat

Deu anys amb els Pressupostos de la Generalitat tard

La dècada perduda

El Govern porta més de deu anys sense aprovar uns Pressupostos que entrin en vigor l'1 de gener de l'any corresponent i això, segons una proposta de resolució del PSC que no ha tirat endavant, motra "l'existència de successius governs febles, inestables i sense capacitat ni voluntat per donar resposta als problemes de la societat i l'economia catalana".

Els socialistes remarquen que "en aquests darrers anys, Catalunya ha perdut el lideratge econòmic dins Espanya en relació al PIB i ha baixat posicions respecte a la competitivitat amb d'altres regions europees". En aquest sentit, destaquen en la darrera dècada "Catalunya ha perdut l'oportunitat de reforçar el seu sistema social, sanitari, educatiu i econòmic incorporant més recursos i polítiques a aquells àmbits estratègics".

El PSC cita el darrer estudi de l'associació estatal de directors i gerents de serveis socials, es mostraven les xifres que les Comunitats Autònomes han dedicat a educació o sanitat en els darrers anys, i subratlla que "Catalunya ha reduït, entre 2009 i 2019, els recursos en educació en 780,7 milions d'euros, i en salut en 3.267,7 milions d'euros. Som la Comunitat Autònoma que més ha reduït la inversió en salut i la penúltima en inversió en educació".

"Si ens fixem en les dades econòmiques no millorem -afegeix-. L'any 2010 dedicàvem a les polítiques industrials 165 milions d'euros, l'any 2020 està en 51 milions d'euros. En l'àmbit d'universitats, trobem prop de 1.000 milions d'euros l'any 2010 i l'any 2020 no arriba als 900 milions d'euros".

El grup parlamentari socialista lamenta que "hem desaprofitat 6 anys de creixement econòmic per millorar la inversió en serveis essencials com la salut i l'educació, revertint retallades, i també per fer apostes estratègiques en l'àmbit econòmic basades en la innovació i la tecnologia".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#13 Benet, Barcelona, 20/09/2020 - 14:03

La foto que encapçala la noticia caldrà introduir.la en el llibre de la historia negre del pais. El desastre va començar amb el tal Mas personatge petulant a les ordres del Pujol. Sense l'acció del que volia ser el Moises actual, la banda dels succesors no s'haguessin atrevit a rebelar-se i a provocar la desfeta total social i economica actual

#11 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 19/09/2020 - 23:30

Ara mateix al FAQS :

"A jordi Pujol li van sobrar alguns anys de mandat"

Si, 23.

#10 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba miles millones, 19/09/2020 - 23:25

Más que diez años perdidos son cuarenta en la dirección errada, una senda de empobrecimiento económico, social y cultural a cambio del enrequecimiento desmesurado de sus artífices

#9 Pepon, Bcn, 19/09/2020 - 23:03

Vaya tres! Con el cuarto vendrá el Apocalipsis.

#8 Marcial, Santa Coloma, 19/09/2020 - 21:30

Mucho estudio, mucha cita, mucha lamentación, y que hacen luego? Nada, lo habitual, acariciar el gato para tenerlo contento, así llevan 40 años en su zona de confort. Es imposible armar un frente opositor constitucionalista con este PSC. Quizás la solución empiece por ellos, ellos son problema.