Publicitat
Política · 17 de Setembre de 2019. 09:26h.

La deconstrucció de Jordi Pujol

Biografia de l'expresident fins als anys 60 del periodista Manuel Trallero i l'historiador Josep Guixà

La deconstrucció de Jordi Pujol

Pujol, amb el seus pares, en una fotografia publicada per El Mundo

El periodista Manuel Trapero i l'historiador Josep Guixà publiquen 'Pujol: tot era mentida', una "investigació que revela com l'ex president inventa la totalitat de la seva biografia", segons avancen els autors a El Mundo.

"Fabula des de la causa de ruïna dels avis paterns a les raons per les quals el seu pare el porta al col·legi alemany, ja que va rebre educació nazi. Amb 12 anys un psiquiatre li va tractar un 'greu trastorn', el seu paper sempre va ser clau en els negocis de la família, i va contemplar des de la presó la trama d'evasió de divises que greixava seu pare...", assenyalen.

La investigació, entre altres coses, indica que el 'avi Florenci' era "un simple especulador de vol gallinaci" que movia "uns capitals escanyolits, usant a la família com a testaferros perquè no l'enxampessin, aconseguint uns beneficis irrisoris". També la relació del pare de Pujol amb David Tennenbaum, un jueu de Polònia amb el qual es dedicaven al "trànsit de divises".

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#12 josep miquel, calella, 18/09/2019 - 15:27

Veient´el a la foto amb l´uniforme de segon any de milicies universitaries (IPS), cal pensar que els antecedents dels avis i pares no vàren ser obstacle. El servei d´informació militar coneixia els antecedents familiars per autoritzar a entrar a milicies de tots els que vàren anar-hi.

#11 Maria Teresa Calvo Tabuenca , Figueras Gerona , 17/09/2019 - 19:44

Además de tapadera De la Iglesia, amén de que es del Opus Dei.
https://somatemps.me/2019/09/13/jordi-pujol-escribio-el-prologo-de-la-biografia-del-monje-pederasta-de-montserrat/amp/
La Iglesia se ha metido en política alimentando la Independencia y hasta que no pasen los obispos por el TS no creo que este país sea Democrático.

#10 Impasible el ademán, Unidaz de destino en lo universal, 17/09/2019 - 16:38

Grates una mica i de tots aquests indepes de paccotilla et surt un Flecha o un Pelayo cantant Margarita se llama mi amor dins de la tenda de campanya, que alló de las milicias universitarias feia molta patxoca entre la classe que anava a combregar cada fiesta de guardar i parlava en castellà a la minyona. Tot plegat fot un xic de fàstic.

#9 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 17/09/2019 - 14:15

Dice la crónica que "su padre lo lleva al colegio alemán, pues recibió educación nazi" Ahora se entiende todo. Normal que su creación tenga la orientación que tiene.

#9.1 Gott mit uns, Berlin d'Avall, 17/09/2019 - 19:43

Sort que no el varen presentar per a les SS que en aquells temps encara no s'havíen inventat els palets.

#8 AnnaMollet, Mollet, 17/09/2019 - 12:31

Una familia de mafiosos que se metió en política para poder robar más fácil y ser impunes, ya que a cualquier fraude como Banca Catalana, amenazaba Jordi Pujol con agitar a las masas con la independencia, y el Estado siempre miraba hacia otro lado. La independencia es la amenaza de Pujol para seguir robando.

Jordi Pujol, alias 3%.