Publicitat
Política · 18 d'Agost de 2010. 19:34h.

La Defensora del Poble tracta Huguet d'ignorant

Li recorda que Múgica va deixar el càrrec el 30 de juny

La Defensora del Poble tracta Huguet d'ignorant

María Luisa Cava de Llano, en una imatge d'arxiu. (Foto: Defensor del Poble)

La Defensora del Poble, María Luisa Cava de Llano, ha indicat que les declaracions del conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, qui va titllar Enrique Múgica de "falangista", "són molt desafortunades". I ha afegit que "suposen un desconeixement sobre la figura d'Enrique Múgica i suposen també una gran ignorància. El senyor Múgica ja no és el Defensor del Poble, ho sóc jo des del 30 de juny d'aquest any, i en conseqüència el senyor Múgica no ha tingut res a veure amb aquest recurs; jo assumeixo plenament l'autoria del recurs interposat".

Cava de Llano, en declaracions a COMRàdio, també s'ha mostrat sorpresa per la reacció d'altres membres del Govern, com els consellers Joaquim Nadal i Carme Capdevila, i ha assegurat que "em crida l'atenció; sóc advocada i sempre he sabut que les sentències han de ser acatades. En aquest cas no estem parlant de tribunals ordinaris; estem parlant ni més ni menys que del Tribunal Constitucional, que mereix un respecte per part de tothom i que el que fa és defensar la Constitució, que és la norma de convivència que ens vam donar en el seu dia tots els espanyols".

La Defensora del Poble ha justificat la presentació d'aquest recurs sobre la Llei d'Acollida davant del Tribunal Constitucional per "coherència", perquè amb la sentència sobre l'Estatut "la definició del català com a llengua pròpia de Catalunya no pot justificar l'ús preferent de la llengua catalana en detriment del castellà". "Entenc que tres paràgrafs de l'article 9 conculquen l'establert a la sentència del Tribunal Constitucional, i per coherència amb la sentència, i perquè jo acato la sentència del Tribunal Constitucional, he cregut oportú presentar un recurs".

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#37 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 20/08/2010 - 00:55

Se la pot tractar també de deslleial, perquè no acceptar que a un país petit com Catalunya, i en un context històric d'immigració com l'actual, la única manera de que la nostra llengua persisteixi és que sigui la llengua d'acollida, és de mala fe

#36 Faithless, Barcelona, 19/08/2010 - 21:12

Collons, com més me la miro, aquesta espanyola recalcitrant, més em recorda la Mairena.
S'ha obert la veda contra la llengua catalana i els drets nacionals de Catalunya.

#35 Kropotkin, Vic, 19/08/2010 - 18:50

¿Se le puede tratar de alguna otra cosa?

#34 manel xic, Lleida, 19/08/2010 - 17:43

La DEfensora del Pueblo és d'una família de falangistes. Els Cava de Llano, els vam haver de patir, i molt, a Lleida. Són un trist i funest record. Aea hi tornen de la mà del psoE i del Tripartit (tot i les simulacions d'ERc).

#33 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 19/08/2010 - 17:15

La ignorant és ellla: El seu paper és com a defensora del poble, no com a defensora dels drets de la llengua castellana a Cataiunya ni com a defensora de la Constitució. Ella, com a membre d'Alianza Popular, va votar contra la Constitució.