Publicitat
Política · 27 d'Octubre de 2010. 15:22h.

La Defensora del Pueblo, contra l'escola en català

Cava de Llana afirma que vulnera la "legalitat constitucional"

La Defensora del Pueblo, contra l'escola en català

Maria Luisa Cava de Llano

El secretari general d'Esquerra, Joan  Ridao, ha demanat la dimissió de la Defensora del Pueblo, Maria Luisa Cava de Llano, arran d'una carta que aquesta va enviar a El Mundo en la que demanava "corregir la imposición" del català a l'ensenyament.

La Defensora del Pueblo, "como catalana y como ciudadana", remarcava la seva pertinença a "esa importante minoria que no sólo se identifica de palabra con los valores constitucionales sino que es beligerante en su defensa frente a los mitos identitarios del nacionalismo".

"Comparto la necesidad de corregir la imposición de una lengua vehicular única en la enseñanza. lo cual atañe no sólo a la legalidad constitucional sino a los principios básicos de los derechos humanos", deixava clar.

Cava de Llano recordava igualment els seus "dos recursos de inconstitucionalidad en defensa del bilingüismo". Finalment, felicitava El Mundo atès que "contribuye a construir en Catalunya y en toda España una sociedad más abierta, más libre y más respetuosa con los importantísimos derechos fundamentales que están en juego".

Ridao ha demanat la dimissió en considerar "inacceptable" que Cava de Llano "mostri aquest partidisme descarat, amb els nostres impostos".

Publicitat
Publicitat

69 Comentaris

Publicitat
#69 pepe, andorra, 28/10/2010 - 19:55

El titular es demagogia, nadie esta contra la escuela en catalán sino contra su imposición obligatoria sin posibilidad de elección. Por eso se recurre. El español en la enseñanza en cataluña esta excluido de facto, esa es la realidad y no la de Francesc. Es la nueva inquisicion nacionalista.

#68 Francesc, Barcelona, 28/10/2010 - 14:55

Doncs no, per als immigrants aquest "aquí" és en realitat un "allí" en traslladar-se a Catalunya, al País Valencià Illes Navarra Astúries País Basc o a Galícia. territoris amb llengua i cultura pròpies. Molts d'immigrants s'haurien de treure aquest prejudici tan arrelat.

#67 catala emprenyat, bcn, 28/10/2010 - 14:53

S'acosten eleccions i el feixisme ejpanyolista treu el cap, aquesta no és res més que un peó en mans de les hordes anticatalanes.

Fa molts anys de la llei de normalització lingüística, que deixin de marejar!!!

#66 Francesc, Barcelona, 28/10/2010 - 14:50

Frank, la teva definició d'emigrant és molt discutible. Dius "Els que han nascut aquí" Què vol dir aquest !aquí"? A Espanya, oi? I és clar quan es parla d'Espanya resulta que molts de castellanoparlants interioritzen que tenen uns drets adquirits per naixement.

#65 Francesc, Barcelona, 28/10/2010 - 14:44

Carolina, visca el català i llarga vida al català amb tota la gent de fora que ens acompanya per enaltir-lo i promocionar-lo! Aquesta posura teva és la postura que un ha d tenir en arribar en territoris amb llengua pròpia? No i no. És com a mínim mala educació.