Publicitat
Política · 14 de Gener de 2022. 18:12h.

La degana del Col·legi d'Advocats de Barcelona, nova delegada del Govern

Maria Eugènia Gay substitueix Teresa Cunillera

La degana del Col·legi d'Advocats de Barcelona, nova delegada del Govern

La jurista i degana del Col·legi d'Advocats de Barcelona, Maria Eugènia Gay, serà la substituta de Teresa Cunillera com a delegada del govern espanyol a Catalunya. Una decisió que arriba després que Cunillera, hagi comunicat al president espanyol Pedro Sánchez la voluntat de deixar el càrrec.

Des del juny del 2017, Gay és degana de l'ICAB. Especialista en dret processal civil, exerceix en els àmbits del dret de família, successions, responsabilitat civil, dret registral, associacions, fundacions i col·legis professionals. Des del juliol del mateix any és la presidenta de l'Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya.

La seva predecessora al càrrec, Teresa Cunillera, ha manifestat a través d'una carta, que considera que la situació a Catalunya ha millorat des que va prendre possessió el 2018. Cunillera ha traslladat a Sánchez que "he intentat complir l'encàrrec rebut, per això ha arribat el moment de deixar el meu lloc".

La socialista assegura que ha intentat al llarg d'aquests anys "estar a l'alçada de l'encàrrec, amb tot el meu esforç i dedicació. Espero no haver defraudat aquesta confiança" i afegeix que "estigui on sigui, sempre estaré al teu costat, intentant ajudar i acompanyar en la mesura de les meves possibilitats".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 LoisA, Tabarnia, 15/01/2022 - 12:46

Cierto señora Cunillera. Ud ha llevado a cabo la tarea encomendada, ha mejorado la situación en Catalunya..pero sólo la de lo indepes. Los no indepes han quedado abandonados a su suerte como sucede cuando gobierna el PP. Su manera de gestionar, la misma que Rajoy, no hacer nada, ponerse de perfil en los asuntos que han afectado a los no indepes.

#7 Ignatius, Cerdanyola, 15/01/2022 - 10:34

Para empezar bien ya se puede dedicar primero a sacar a esos lacistas como dice Albert de nuestra Meridiana

#6 Gràcies PSC!, Barcelona, 15/01/2022 - 10:09

Una manera elegant de treure-la del Col.legi d'Advocats -per fi el podran presidir-lo els indepes!- i de col.locar-la de florer en un lloc irrellevant.
Algú recorda res de la Cunillera?#5 Jordi Bonastre Thió , Barcelona , 14/01/2022 - 23:30

Eugènia Gay, degana del Col.legi de l'Advocacia de Barcelona i del lobby de poder de l'institució, filla d'Eugeni Gay, antic Vicepresident del Tribunal Constitucional, té la plena confiança del PSOE? La Delegació del Govern espanyol a Catalunya és un càrrec molt relevant.

#4 Joe, Tarragona, 14/01/2022 - 20:50

Al menos da gusto verla,con la de feisimos que vemos a diario.