Política · 11 de Desembre de 2018. 22:19h.

La degana dels advocats lloa la Constitució, però no deixa entrar la premsa

Maria Eugènia Gay diu que és "la història d'un èxit"

La degana dels advocats lloa la Constitució, però no deixa entrar la premsa

La degana del Col·legi d'Advocats, Maria Eugènia Gay, ha lloat la Constitució espanyola en la seva intervenció a la conferència 'La Constitució, 40 anys de Democràcia' celebrada al Saló d'Actes de l'ICAB.

"La Constitució és l'obra que va culminar la transició i que va possibilitar la transformació de l'antic règim franquista en un estat social i democràtic de dret, és l'obra que ens ha donat un desenvolupament econòmic i institucional de l'Espanya democràtica" ha afirmat la degana dels advocats en l'acte.

Maria Eugènia Gay ha defensat que, "tot i les seves imperfeccions i necessitat de revisió o actualització en alguns aspectes, la història de la Constitució ha sigut la història d'un èxit: la de la convivència i la consolidació de l'estat del benestar".

La degana ha recalcat que la Carta Magna ha estat "la base de la consolidació de l'estat del benestar", ha dit que la Constitució és la "norma superior de l'Estat de Dret" i ha defensat la "pluralitat ideològica" del Col·legi d'Advocats.

L'acte, celebrat al Col.legi d'Advocats i organitzat per la Secció de Dret Constitucional de l'ICAB, Club Tocqueville i Càtedra Jean Monnet Dret Contitucional Europeu, ha comptat amb la participació de l''exvicepresident del Govern espanyol i diputat del PSOE a les Corts Constituents, Alfonso Guerra, l'exministre del PP, Rafael Arias Salgado i l'exvicepresident del TC, Eugeni Gay.

L'esdeveniment ha comptat amb l'assistència de personalitats destacades, com ara l'alcaldable per Barcelona Manuel Valls, l'exportaveu de Ciutadans Jordi Cañas i el president del PPC Alejandro Fernández entre d'altres.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat