Publicitat
Política · 17 de Febrer de 2020. 11:07h.

La degradació del Parlament

ERC vota a favor de coses de les que després no en fa cas

La degradació del Parlament

Esquerra ha votat a favor de propostes de resolució i mocions al ple de Parlament que després ha incomplert i que ha estat una de les causes que han portat el president de la Generalitat, Quim Torra, a anunciar que la legislatura estava acabada i que optava per un avançament electoral.

Torra, durant la seva compareixença el passat 29 de gener, va acusar els seus socis de falta de lleialtat. "El Govern no pot funcionar sense lleialtat entre els seus socis", va argumentar, a més de lamentar que "dilluns es va permetre que un òrgan independent em deixés sense escó i el consens de l'independentisme no es va respectar".

Després que el Parlament retirés l'escó a Torra, el president va recordar que la cambra catalana ja va votar el passat 4 de gener a favor de mantenir la seva condició de diputat, i va subratllar que el que "està en joc" és "la sobirania" de la cambra catalana.

El Parlament, en efecte, va ratificar Quim Torra com a president de la Generalitat. El ple del passat 4 de gener va aprovar el punt de la proposta de resolució (PR) conjunta de JxCat, ERC i la CUP-CC amb els vots a favor del bloc independentista i l'abstenció de CatECP que confirma Torra com a cap del Govern.

La cambra també va donar llum verda al punt de la resolució que rebutja la resolució de la Junta Electoral Central (JEC), aquí amb el suport dels comuns. El Parlament també va qualificar de "cop d'estat" l'intent de la JEC d'inhabilitar Torra, i ha reconegut com a "únic marc jurídic" la llei de la Presidència i el reglament de la cambra, gràcies als vots a favor del bloc independentista.

Un altre aspecte aprovat pel Parlament i que ara ERC no creu que sigui una condició indispensable per a la taula de diàleg entre el Govern espanyol i la Generalitat és la figura del mediador. De fet, Torra Quim Torra va instar ERC a no fer-se enrere en l'exigència de la figura del mediador.

Hores després de la trobada entre Pedro Sánchez i Quim Torra al Palau de la Generalitat, el Parlament va aprovar una moció a favor de l'autodeterminació, l'amnistia dels presos i d'un mediador internacional per a la taula de diàleg entre governs.

La moció de JxCat, que es remunta a desembre, quan va ser ajornada en virtut d'un acord amb ERC per no torpedinar la negociació amb el PSOE a canvi de facilitar un grup propi de JxCat al Senat, manifesta que "s'han de promoure les iniciatives i els compromisos per aconseguir una solució al conflicte polític entre Catalunya i l'Estat espanyol seguint l'acord nacional per a l'exercici del dret d'autodeterminació i l'amnistia en el termini més breu possible".

A més, considera que "arran dels antecedents i amb la missió de donar garanties al diàleg i vetllar pel compliment dels acords, es requereix mediació internacional" a la taula de diàleg entre la Generalitat i la Moncloa.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Albert, Blanes, 17/02/2020 - 16:28

Que be que els queden els llaçets darrera dels seus caps.

#3.1 Nudistes per la independència, L´Escala de Les Anxoves, 17/02/2020 - 17:50

No és per presumir,però a mi també em queda força bé el llaç.

#2 Fierecita, Montgat, 17/02/2020 - 16:00

hay Torrao, como te tienes que ver.
Pero ¿qué esperas? ...que de los traidores no hay que fiarse hombre!
Cucha ¿Tas blindao ya lo que te caerá después cuándo te las pires nó? pues lárgate con viento fresco y déjanos tranquilos.
Eso si... luego vendrá la Gurdia Sivil pidiéndote cuentas... al tiempo.

#1 no soy nadie, barcelona, 17/02/2020 - 12:47

la fabula del escorpión y la tortuga, esta gente es mala, muy mala (por no decir otra cosa)