Publicitat
Política · 2 de Setembre de 2020. 19:19h.

La degradació del Parlament

La cambra catalana signa un conveni amb TV3 per intentar millorar la seva imatge

La degradació del Parlament

El president del Parlament, Roger Torrent, ha signat aquest dimecres un conveni amb la presidenta en funcions de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), Núria Llorach, per “a la difusió dels principis i funcions del Parlament” amb motiu del 40è aniversari de la institució, que s'emmarca en els actes institucionals de la Diada.

L'acord amb la CCMA contempla l'emissió de quatre programes especials a TV3 i un reportatge a 'El Suplement', el programa de caps de setmana de Catalunya Ràdio. Fonts oficials de la CCMA han firmat que “és un acord marc sense contraprestació per regular cessió d'imatges, espais, coordinació, etc”. També fonts oficials del Parlament han insistit en què “no té cap cost per a la cambra catalana”. La signatura del conveni es produeix en un dels períodes de menor activitat legislativa de l'última dècada.

El conveni amb els mitjans públics per difondre la feina de la cambra catalana coincideix amb un dels períodes de sessions de menor activitat legislativa dels darreres deu anys. El balanç de legislatiu de Quim Torra -iniciat a mitjans de maig del 2017- és de 23 lleis, segons es pot consultar a la web del Parlament. Es tracta de la segona legislatura amb menys lleis aprovades de la darrera dècada, després de la 2010-2012, l'última d'Artur Mas, en la qual es van aprovar 21 lleis a la cambra catalana.

TV3 emetrà quatre programes especials dedicats a la institució, entre els quals, Núria Llorach ressalta com a “peça més important” un documental de producció pròpia titulat 'La història intermitent del Parlament de Catalunya', dirigit i presentat per Antoni Tortajada.

Altres continguts especials seran la transmissió de l’acte central de la commemoració dels 40 anys del Parlament (7 de setembre), una entrevista a Roger Torrent (8 de setembre) i la retransmissió de l’acte de lliurament de la Medalla d’Honor del Parlament als professionals del sistema de salut (10 de setembre). De la seva banda, El Suplement de Catalunya Ràdio emetrà el dia 12 un reportatge sobre la cambra catalana amb entrevistes a Torrent i altres testimonis.

“Per a la democràcia són imprescindibles els mitjans de comunicació, ajuden a fer que els parlaments i les institucions en general tinguin parets de vidre”, ha assegurat Roger Torrent. També ha manifestat que “vam recuperar aquesta institució de les mans del feixisme fa 40 anys per posar-la al servei de la ciutadania del país, i creiem que és una efemèride que cal recordar i posar en valor”, ha manifestat.

La presidenta en funcions de la CCMA ha subratllat el “seguiment informatiu constant” que han fet els mitjans de comunicació públics de Catalunya des de la seva creació l’any 1983. Llorach ha ressaltat a més “la funció d’anàlisi de les claus de l’actualitat parlamentària” i ha expressat el suport a la difusió del 40è aniversari.

6539-torrent.jpg

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#6 Neferu, Barcelona, 03/09/2020 - 12:40

La mala imagen del Parlament no va a mejorar por programas que emita una TV3 especializada en falacias. Y no va a cambiar porque quienes desacreditan, desprestigia, a esa institución son los mangantes, golpista, fanáticos y vividores, que ocupan sus asientos. Si los que lo ocupan fueran personas éticas, demócrat, no necesitaría lavar su imagen

#6.1 La Mare Superiora, Guernsey, 03/09/2020 - 15:14

Ja té raó,ja.N´hi ha molts,d´aquests que vostè diu.I nosaltres,ni cinc.

#5 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 03/09/2020 - 00:10

El gobierno de los golpistas hace que la televisión golpista a su servicio le lave la cara. ¿Qué tiene de raro?

#4 VRaptor, Alicante, 02/09/2020 - 23:58

Hay que tener la cara muy dura o el cerebro de amianto para hablar de democracia y medios de comunicación aquel que se sirve de ellos para mantener una política dictatoria y absolutista en contra de quienes no comulga con sus ideas. No entran en sus supuestos vitales la pérdida de sus privilegios porque si los perdieran solo les queda el suicidio.

#3 Albert, BCN, 02/09/2020 - 22:06

El gobierno de cataluña vive de fuegos artificiales con mucha imagen y poca acción de gobierno, todo postureo... eso e ir de victimismo el resto del tiempo... yo ya desintonice hace tiempo la tv3

#2 Masias , Mis posaderas , 02/09/2020 - 20:26

Pobres Tractorianos, la que les espera !!!

Les van a licuar la poca materia gris que les queda.