Publicitat
Política · 6 d'Abril de 2021. 20:08h.

La deixebla d’Agustí Colomines

Aurora Madaula ha criticat successivament els Mossos, el castellà, ERC i el PSC

La deixebla d’Agustí Colomines

La diputada de Junts Aurora Madaula, que és l'escollida pel partit per substituir Jaume Alonso-Cuevillas com a nova secretària segona de la Mesa del Parlament, és deixebla d’ Agustí Colomines, exdirector de l’Escola de l’Administració Pública de Catalunya.

Colomines ha protagonitzat múltiples polèmiques, com ara acusar ERC de promocionar Roger Torrent amb fons públics, tractar de “malalt” Carlos Carrizosa, afirmar que un periodista “parla amb la polla a la boca” i “regalima semen”, defensar que la independència necessita “morts”o comparar Puigdemont amb el Dalai Lama.

Aurora Madaula (Mollet del Vallès, 1978) va assegurar el passat 20 de febrer al Telenotícies migdia que calia "un nou model policial que sigui totalment una policia democràtica i que defensi i respetcti els drets fonamental dins el marc dels drets humans".

La diputada de JxCat va arribar al Parlament com a independent a les llistes de JxCat a les eleccions del 2017. Encoratjada políticament a l'ombra d'Agustí Colomines, ella i altres independents com el mateix Colomines van crear, el 2019, l'associació Acció per la República, que vol representar el vessant més progressista de JxCat. A més, la diputada de Junts és una persona próxima a Carles Puigdemont i forma part del consell de govern del Consell per la República.

La candidata de Junts també va criticar que el candidat socialista, Salvador Illa, fes part de la seva intervenció en castellà durant el debat d'investidura de Pere Aragonès. "No sabeu la vergonya i la ràbia que em fa que el candidat del PSC passi al castellà al Parlament. La nostra nació recolza en la llengua i la cultura catalanes, amenaçada i minoritzada davant la potent llengua castellana. El PSC ha perdut tota la catalanitat", va dir.

També va carregar contra ERC quan, el passat mes de novembre, va acusar el diputat d'ERC, Gabriel Rufián, de "masclisme" després que aquest es referís a les jaquetes i bosses de Laura Borràs durant la seva intervenció al Congrés. "Atacar una política per com vesteix o quina bossa de mà porta i no pels arguments que defensa, és masclisme i també forma part dels que es vanten de ser d'esquerres. Fa mal sempre, però és més agut quan l'atac prové de qui se suposa que fa camí al teu costat. Amb tu, Laura Borràs!", va dir.

Madaula s'haurà de sotmetre a una votació secreta a la cambra per ser escollida com a nou membre de la Mesa, i per a la seva elecció seran claus els vots d'ERC. Si és escollida, la seva presència a la Mesa garanteix en teoria que els dos membres de JxCat de l'organisme –ella i la presidenta, Laura Borràs– actuaran seguint les directrius de la confrontació permanent que promou Puigdemont.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#14 un emigrant des del nord, TLS, 09/04/2021 - 19:57

Me equivoco o la de en medio no es Liah Greenfeld? Si es esa Freak la entrevistaron en una contra de LV. No tiene precio lo que dijo: https://www.lavanguardia.com/lacontra/20170719/424215684028/si-pierdes-el-referendum-y-no-te-gusta-siempre-puedes-irte.html

#13 Sergi Sergio, Barcelona, 07/04/2021 - 14:54

Madre mia, que foto, se nota esa supremacia y superioridad de la que tanto alardean.

#13.1 Vicenç Pardal, Villagüevo, 07/04/2021 - 21:40

Modèstia a part,i perquè no hi surto cho,que si no cha veuríeu bellesa ària.

#12 Cavallblanc, En el lejano Oeste, 07/04/2021 - 12:29

Mira que son guapos los de Dinamarca del Sur.

Quina enveja!!!!

#12.1 Nudistes per la independència, L´Escala de Les Anxoves, 07/04/2021 - 21:39

Digitals i mitjans autoanomenats patriotes no han volgut publicar cap foto meva,sempre lligats per prejudicis absurds,però no em rendiré mai! Seguim! Dempeus! En pilotes!

#10 Julio, Rosas, 07/04/2021 - 10:17

Qué poco negocio hacen los fabricantes de tinte capilar con los de la CUP...

#10.1 Julio, Rosas, 07/04/2021 - 12:37

En este caso son de Junts,que me he confundido,pero tanto monta monta tanto.

#9 carlos sanchez manils, mollet del vallés, 07/04/2021 - 06:01

es la morena.?...