Publicitat
Política · 10 de Desembre de 2021. 16:46h.

La delegada invisible

Abans han parlat Isabel Rodríguez, Margarita Robles, Pilar Llop, Fernando Grande-Marlaska i Salvador Illa, que Tereas Cunillera

La delegada invisible

La delegada del Govern espanyol, Teresa Cunillera, no ha condemnat els insults i les amenaces que ha rebut la família que va sol·licitar castellà per al seu fill a l'escola Turó del Drac de Canet de Mar com sí ho han fet diferents ministres del Govern espanyol o el cap de l'oposició Salvador Illa.

La ministra de Política Territorial i Portaveu, Isabel Rodríguez, ha revelat avui que la ministra d'Educació, Pilar Alegría, ha trucat al conseller d'Educació, José González Cambray, per col·laborar en la protecció del menor de Canet de Mar que està sent assetjat després d'aconseguir els pares que el TSJC dictés una sentència perquè sigui obligatori impartir un 25% de l'ensenyament en castellà.

La titular de Justícia, Pilar Llop, ja va assenyalar ahir que el Govern espanyol analitzaria els expedients per "veure què ha passat" amb l'assetjament i ha traslladat "tot el nostre suport a la família". El ministre d'Interior, Fernando Grande-Marlaska, per la seva banda, va deixar clar que estudiaran les amenaces denunciades per a "garantir la convivència" i la "seguretat dels ciutadans".

També s'hi va referir la ministra de Defensa, Margarita Robles, que va denunciar el linxament "sigui contra qui sigui". "I més si és un nen, cal condemnar qualsevol missatge d'odi", va afegir. El cap de l'oposició a Catalunya, Salvador Illa, per la seva banda, va condemnar "de manera clara i explícita" les amenaces.

Cunillera, en canvi, s'ha limitat a contestar una la carta que Ciutadans li va presentar aquest dijous per demanar-li que no autoritzés la manifestació d'aquest divendres a la tarda, i Cunillera ha dit que la competència és del Departament d'Interior. La delegada, que no ha fet referència a les amenaces, assegura que la Delegació del Govern a Catalunya "va deixar de ser competent en matèria d'ordre públic i seguretat ciutadana a partir del 01/11/2007 (respecte a tot Catalunya, aquest procés va culminar el 01/11/2008), data en què van ser transferides íntegrament aquestes competències a la Generalitat".

El líder de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa, per la seva banda, ha acusat el Govern de "rentar-se les mans i deixar de protegir el menor" de Canet de Mar (Barcelona) davant la manifestació a la localitat contra la sentència del TSJC. Carrizosa ho ha titllat de "fals" i ha dit que la Llei Orgànica 2/1986 de forces i cossos de seguretat de l'Estat "diu que preservar l'ordre en manifestacions és una funció que correspon amb caràcter prioritari als cossos autonòmics, sense perjudici de la intervenció de les forces de l'Estat".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#8 Very, V, 11/12/2021 - 12:23

Quien dice que no hizo nada esta señora? Al revés, seguro que acudió rápida a dar instrucciones a ElPeriódico y La Varragana para que no publicaran nada del asunto. Como así sucedió por varios días....

#7 Luzbel, BARCELONA, 11/12/2021 - 12:06

De qué va a vivir si habla.

#5 Marcial Heredia, el circo de la tele, 10/12/2021 - 20:28

No se a que espera en aparecer ¿a que le monten un avatar a lo ABBA, en un show en el 2022?. "Sonará muy PSC, de la época de Pepe Montilla, para lo que mande Pujol&Hijos" prometió. Iceta anda loca ensayando por los pasillos del ministerio. Pedro a lo suyo, en su mismidad.

#4 Víctor, Barna, 10/12/2021 - 20:01

El PSC ha de desaparecer que tragaderas tienen quienes les votan

#3 Cleofás Pérez Ambullo , Barcelona , 10/12/2021 - 19:43

¡¡Andaaaa!!, pero si tenemos delegada de Gobierno en Catalonia!!.
¿Para qué?.¡¡ Pa ná!!