A Catalunya el PSC ha estat el partit més votat amb el 36,15% dels vots. Per la seva part, CiU ha recuperat el segon lloc a l'aconseguir el 17,44% dels vots. Mentre que el PP ha quedat relegat al tercer lloc amb un 17,98%. ERC ha aconseguit el quart lloc amb un 9,17% i ICV és la cinquena força amb un 6,11%.
Catalunya i tot l'Estat voten en les eleccions europees, però voten poc. Al final de la jornada ho ha fet un 37,4% de l'electorat català, 2 punts menys que fa cinc anys. Al conjunt d'Espanya l'afluència a les urnes s'ha recuperat respecte els anteriors comicis amb un 45,9% de participació (el 2004 aquesta dada era del 45,14%). Només hi ha cinc comunitats autònomes que milloren en participació; a la resta, empitjoren. Així doncs, les dades donen raó de ser a un dels principals temors en aquestes eleccions europees: el fantasma de l'abstenció.
Els temors sobre una alta abstenció a les eleccions europees semblen confirmar-se, tal com va passar fa cinc anys. A tot l'Estat, les xifres de participació superen molt lleugerament els índexs del 2004, però a Catalunya la dinàmica als col·legis electorals encara és més lenta que aleshores.
A Catalunya la davallada és notòria. De fet, és un dels pitjors percentatges de la història. Segons les dades avançades pel Ministeri de l'Interior, a les sis de la tarda no havien anat a votar ni una tercera part dels catalans. En concret, la participació se situa en el 26,8%, gairebé dos punts per sota que en els comicis del 2004.