Publicitat
Política · 19 de Febrer de 2011. 22:15h.

La 'desaparició' de Montilla afebleix el PSC

La direcció volia recol·locar Hereu de senador a Madrid

La 'desaparició' de Montilla afebleix el PSC

Montilla, amb Castells, en una imatge d'arxiu

Les primàries del PSC han estat un exercici democràtic -serviran per salvar l'alcaldia?-, però han mostrat també la feblesa de l'actual líder del partit, José Montilla, des de la seva derrota el 28-N. Montilla va suggerir a Jordi Hereu que deixés pas a Montserrat Tura. Fins i tot el PSC es va arribar a plantejar recol·locar l'alcalde de senador a Madrid -en representació del Parlament- com ha fet ICV amb Joan Saura.

Montilla va dimitir la mateixa nit electoral, però va decidir mantenir-se com a primer secretari fins el proper congrés del proper mes d'octubre per promoure una transició tranquil·la -i controlada-. Al capdavant del partit va deixar, Quim Nadal, un altre aspirant a la successió.

Però des de llavors està 'missing'. De fet, l'encara líder del PSC només ha fet unes declaracions públiques -des de Saragossa- quan va participar en la convenció autonòmica del PSOE. José Montilla va replicar aleshores les crítiques de CiU a la situació financera de la Generalitat. "Si haguéssim fet cas de les propostes de CiU en l'anterior legislatura -va dir- avui estaríem pitjor".

De fet, l'expresident de la Generalitat ha fet servir cartes als militants del PSC per exposar les seves idees. La darrera va ser el passat dia 14 per afirmar que considerava "una frivolitat" debatre la independència al Parlament o d'acusar a Jordi Pujol d'"ajudar" al PP amb les seves declaracions sobiranistes. La desaparició de Montilla és només comparable, en aquest sentit, a la de l'exconseller Antoni Castells.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Almog?r , La Sagrera , 22/02/2011 - 11:08

En Montilla ?tant gafe que havent estat alcalde de Cornell?va i l'Espanyol juga all?Ja ?el colmo.

#4 María José, Badalona, 21/02/2011 - 16:38

Lo que sí que han demostrado Montilla y su gente (Zaragoza, Iceta, Collboni) es que como estrategas son una verdadera birria. Peor no lo han podido hacer: Estatut, ERC, Maragall, Hereu, Bartomeu, Luigi, etc. Un desastre que podrá costar la desaparición del PSC del mapa durante años.

#3 joan, manresa, 20/02/2011 - 19:32

El Casal,19,20h.--No, no,no...afebleix al PSC-PSOE...,no al PSC,aquest en surt reforçat...Volíen fer una jugada de carambola a moltes bandes---El Sr.Montilla en té experiencia---,i els ha fallat...Are tot serán lloanças i capgirar la truita,--que també en saben un munt--,per cert TV3,nan fet 10mi

#2 Cartanya, bcn, 20/02/2011 - 11:54

Dons afegiu-li l`altre en Castells, si, si, aquell que dirigia les ?peles? de la Generalitat, i ara que no quadren ell, (que es el que sap quans ni havia a la caixa) a desaparegut, i l`únic que parla es el ?bocas? del Nadal.

#1 Johan, Sants, 19/02/2011 - 22:41

nou exit del llibre més venut pel Sant Jordi 2011....on està montilla? que es posi un jersey de ratlles i aviam qui el troba...tot un president...kina vergonya...xrò ull viu catalans!...segurament estar estudiant i llegint un llibre...o plantant un pi per Cordoba!