Publicitat
Política · 23 de Juny de 2009. 16:10h.

"La desconfiança s’ha traduït en una clara desafecció"

El Centre d'Estudis Jordi Pujol critica les "promeses incomplertes" i els "terminis vençuts"

"La desconfiança s’ha traduït en una clara desafecció"

Jordi Pujol, votant, amb la seva esposa, Marta Ferrusola

Un editorial del belletí del Centre d'Estudis Jordi Pujol, titulat "Què i qui provoquen desafecció", fa referència al clima de desconfiança cap a la política que es va començar a notar fa un any entre els ciutadans de Catalunya, i diu que "aquesta desconfiança s’ha traduït per efecte del menyspreu continuat en una clara desafecció".

S'afegeix que "a la falta de pronunciament del Tribunal Constitucional [sobre l'Estatut] s'hi han afegit promeses incomplertes, terminis vençuts com en el camp del finançament, pactes dubtosos i aliances polítiques tan lícites en si mateixes com tèrboles a ulls del sentit comú. I així arribem a aquesta enorme sensació de fredor, de distanciament. A la desafecció. Ja saben que la definició d’aquest estat d’ànim ve del mateix president Montilla".

També es diu que "la desafecció comporta implícitament la pèrdua irreparable de la confiança ciutadana envers el món polític en general i els polítics en particular. Podríem dir que  el ciutadà corrent, en general, és guiat en el mar de la política per la confiança que li pugui generar o encomanar un polític en campanya  o durant l'exercici del seu càrrec, com a gestor si aquest és el cas, o com a legislador. En ambdós supòsits aquesta confiança és genera a diari en les petites decisions o en els grans debats. Però sempre és un procés d’avaluació continuada".

"La trajectòria d’un polític", diu l'editorial, "és sempre una suma d’actituds i és també l’expressió d’aquells valors que diu que sustenta i defensa. I aquí no calen mitges veritats. Ni tampoc actituds cíniques o farisaiques. En el moment polític i econòmic que ens toca viure –un moment de confusió, de crisi econòmica-,­ ens cal més que mai l’actitud enèrgica i no contradictòria del governant i del legislador".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 pinkpanter, bcn, 23/06/2009 - 20:07

Kropotkin (Vic)....et fallta un zero, son 300, 300 anys d'expoli els que fa que ho patim, ja saps perque oi, tu ets prou llest. Esclar, que ara amb el tripartit a l'expoli se hi suma el dispendi incontrolat..que agrava la cosa, aixo si.

#3 Kropotkin, Vic, 23/06/2009 - 19:08

Tranquilo Jordi, tranquilo... Lo que pasa es que mucha gente se harta de tanto choriceo desde hace 30 años. Si 30, no 5... Ya sabes porque...

#2 Daserrout, BCN, 23/06/2009 - 17:55

Som molts, i cada dia en serem més els que pensem que el fenòmen de la desafecció ve donat per la traïció d'ERC al poble català. Posar el PSOE al capdavant de la Generalitat ha tingut aquest preu.

#1 Un entre tants, Barcelona, 23/06/2009 - 16:58

23 anys de "ara no toca" també hi deuen haver influit d'alguna manera, no?