Publicitat
Política · 23 d'Abril de 2011. 12:41h.

La diada del civisme

Artur Mas apel·la a l'esperit de Sant Jordi per la unitat dels catalans

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha desitjat aquest dissabte una "bona Diada de Sant Jordi a tot el poble de Catalunya" i ha manifestat que "espero que sigui una jornada plena de convivència i civisme, de bones maneres" i que "es venguin moltes roses i es regalin molts llibres". El cap del Govern ha pronunciat aquestes paraules després de l’acte litúrgic amb motiu de la Diada de Sant Jordi, que s’ha fet al Palau de la Generalitat.
 
El cap de l’executiu també ha dit que "de la mateixa manera que Sant Jordi és un dia que uneix el poble català en torn de bones virtuts i de molt bones actituds, espero que aquest bon esperit vagi arrelant, malgrat que hi hagi eleccions el 22 de maig, i que siguem capaços de fer coses tots plegats en defensa dels millors interessos del nostre poble i del nostre país".
 
El president Mas s’ha referit a l’acte de solidaritat amb el Japó, que s'ha fet a la Sagrada Família i ha destacat "tenint en compte l’estreta relació entre Catalunya i el Japó, hem volgut dedicar aquesta Diada de Sant Jordi al poble japonès, que ha patit una tragèdia, amb conseqüències molt greus, molt dures, molt colpidores". El president ha afirmat que "el poble català , igual que el japonès, en circumstàncies importants de la seva història ha viscut  vicissituds i les ha patides". Artur Mas ha destacat com a virtuts comunes de tots dos pobles "la tenacitat, la capacitat d’esforç, de superar dificultats i de fer-ho amb bona cara".
 
A preguntes dels periodistes sobre els llibres que regalarà per Sant Jordi, el president ha dit que "encara no he regalat cap llibre" i ha afegit que "hi ha bastantes novetats que em podrien ser properes, però si les recomano algú podria sospitar que ho faig per proximitat amb aquestes persones, com per exemple els llibres de Xavier Trias, Ferran Mascarell o Pilar Rahola".
 
Respecte a altres novetats editorials, Artur Mas ha assenyalat que "em sembla molt interesant des de l’òptica de país Espanya, capital París, de Germà Bel, molt il·lustratiu de com s’ha anat configurant l’Estat espanyol, de quins són els problemes que tenim en aquest moment i de la posició que Catalunya ha de tenir en aquest Estat". També ha destacat Moon River, de Vicenç Villatoro, "que va patir la pèrdua de la seva esposa, en condicions dures i entendran que avui, particularment, recomani un llibre sobre la pèrdua d’una persona estimada, que segur que Villatoro relata de la manera magistral amb què ho fa sempre".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Alan, Barcelona, 24/04/2011 - 20:48

La flta de personalidad obliga a Mas a compararse cada dia con un pais diferente. Alemania, israel, kosovo y ahora Japon, debe ser por la tasa de paro o la tegnología. Lo que si es seguro es que cada dia parecemos mas una republica bananera llena de ilumunados, enchufados, corruptos y charlatanes...

#10 alfonso, Londres, 24/04/2011 - 12:43

Por eso las empresas japonesas se están marchando de las provincias catalanas...nuclearizadas para vergüenza de sus habitantes y políticos, enemigos de las energias renovables.

#9 pepito, barcelona, 23/04/2011 - 22:36

pues nada, apartir de mañana todos a cazar ballenas, a ponerse un kimono y a comer aleta de tiburon.... y el que quiera que ademas se opere los ojos....

#8 Kropotkin, Vic, 23/04/2011 - 20:47

Si, todos juntos, incluyendo a Millet, Montull, Prenafeta, etc., por una Cataluña independiente y sin jueces.

#7 Juan, Barcelona, 23/04/2011 - 20:24

El discurso del Sr. Más responde en todo su planteamiento al de un lider nacionalista: Inflación de lo propio (somos los mejores), comparación con otros que gozan de buen prestigio y, sobre todo, el menosprecio, rondando el insulto, al teórico enemigo ancestral ...