Publicitat
Política · 15 de Desembre de 2013. 10:14h.

"La dignificació de la Generalitat passa per la dignificació dels seus presidents"

La Generalitat impulsa un centre d'interpretació dedicat a Lluís Companys

"La dignificació de la Generalitat passa per la dignificació dels seus presidents"

Homs, amb Reñé i Ros

El conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Francesc Homs, ha defensat que "la dignificació de la institució de la Generalitat passa per la dignificació dels seus presidents".

Ho ha dit a Tornabous, on ha signat el protocol d'intencions per impulsar el projecte museogràfic del Centre d'Interpretació Lluís Companys al Tarròs, que també han subscrit el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i l'alcalde de Tornabous, Amadeu Ros.

Homs ha destacat la importància que aquesta iniciativa es faci amb "el màxim rigor històric" per difondre la vida i el llegat del president de la Generalitat republicà afusellat després de la Guerra Civil.

També ha subratllat el fet que el centre es faci al Tarròs, poble natal de Companys, la qual cosa justifica per la "visió de país" que permet que aquests referents queden reflectits en el territori on han nascut.

El projecte museogràfic, que es preveu acabar a finals de març, és d'una exposició permanent sobre la figura, l'obra i l'època de l'expresident, una zona interactiva amb ordinadors per a consultes dels visitants; crear la Biblioteca Lluís Companys, i un centre d'interpretació virtual que es pugui veure a internet.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#20 Lo Manelet, Cervera, 16/12/2013 - 22:15

Pena fan aquestos polítics quan intenten honrar al criminal de guerra Lluis Companys, que va armar al populacho sabent d'antuvi que les armes s'utilitzarien per matar inocents. S'ha de dir que potser ho va fer per por a que no el pelesin els extremistas anarquistes i comunistas.

#19 Claudi, Barcelona, 16/12/2013 - 10:33

Que voleu ser, Deus!? els presidents dels governs espanyols cap mitificat i tots ben criticats en canvi aqui això és impossible...

#17 Pere, Lleida, 15/12/2013 - 20:11

Sr. Homs, això ho dirà la història. D'entrada, en la meva humil opinió, algú que ha estat beneficiari d'un compte milionari en un paradís fiscal, és molt difícil que acabi essent percebut com un patriota. Sento dir-ho, el Sr. Mas fa molt temps que hauria d'haver plegat. L'ètica és molt important.

#16 T Creus, Corruptaluña, 15/12/2013 - 19:43

Y ahora lo repetirán tantas veces que al final se lo acabarán creyendo.

Ellos, los del gobierno de los mejores, no nosotros.

Ya nos han intentado engañar tantas veces que no viene de una, deben pensar.

Ilusos!! El ciudadano que le da por pensar, malo para los políticos.

#15 Julio, Barcelona, 15/12/2013 - 19:43

Entiendo apreciado,Homs, que te haya tocado el papel del malo en la distribución de los roles, pero ciudado! te estás pasando en las provocaciones. Apelo a tu conciencia para que seas consciente de los ánimos que exaltas con tus "inventos", ahora el homenaje de un asesino...si esto acaba mal...ojo!