Publicitat
Política · 28 de Juny de 2018. 08:57h.

La Diputació acusa Puigcorbé de maltractar funcionaris

El regidor d'ERC va dimitir dies enrere per "motius personals"

La Diputació acusa Puigcorbé de maltractar funcionaris

Un informe de la Diputació de Barcelona acusa l'exregidor d'ERC, Juanjo Puigcorbé -ara Joan Josep- de maltractar els treballadors de l'organisme, segons informa El Periódico. Puigcorbé va anunciar el 8 de juny en un comunicat la seva decisió de dimitir "per raons personals".

L'informe provisional versa sobre "la situació psicosocial de l'àrea de gerència de serveis de cultura" i la seva elaboració es va iniciar el passat 14 de febrer. El text no cita directament Puigcorbé, a qui defineix com "el polític que està relacionat amb la gerència", i li atribueix haver generat "situacions emocionals que afecten part del col·lectiu de treballadors".

Entre les queixes que aquests han abocat destaquen alguns elements: la pèrdua de decisió en el treball per part dels tècnics per "ingerències polítiques"; manca de confiança en els treballadors i "poc respecte dels polítics pels tècnics"; tasques "sobrevingudes" per exigència del polític, i l'obligada assumpció de funcions inusuals i d'ordres contradictòries, entre d'altres.

Una de les queixes dels empleats és que el coordinador d'àrea va quedar totalment desdibuixat perquè "el polític", perquè Puigcorbé, es va menjar el seu espai i va centralitzar la relació amb els subordinats. També s'indica que donava ordres que es contradeien amb les dels tècnics, l'opinió dels quals quedava relegada.

"El polític assumeix i vol assumir tots els papers de l'organigrama i supervisa i controla qualsevol de les tasques de la gerència que li interessin", afirma l'informe, que descriu el tracte de Puigcorbé al personal com clarament inadequat: "El tracte personal del polític cap al personal de la gerència no és correcte, denota menyspreu, supèrbia, poder i autoritat. Portant aquesta situació a un nivell públic".

Una actitud, sempre segons l'informe, que va provocar efectes imprevistos, com el que treballadors de la casa s'absentessin del seu espai de treball per no assistir a humiliacions de companys; situacions de menyspreu a la tasca realitzada en presència de terceres persones; "Estrès, malestar i nervis" per part d'empleats que havien de relacionar-se amb Puigcorbé.

Coneixedora de la situació, ERC, la principal figura a la diputació és el seu vicepresident, Dionís Guiteras, va prendre cartes en l'afer. Guiteras i Alfred Bosch, cap de files dels republicans al consistori, van comunicar a Puigcorbé que el partit no estava disposat a acceptar les situacions denunciades en el dossier i li van demanar la renúncia.

El passat 8 de juny, l'encara regidor va anunciar aquesta renúncia a l'ajuntament i la diputació "per motius personals". Es va donar de baixa com a regidor, però aquest mateix dimecres ha revocat aquesta renúncia.

Contactat per aquest diari, Puigcorbé ha negat que l'informe provisional sigui significatiu, ha minimitzat les queixes que recull -que el regidor atribueix a comentaris d'una o dues persones- i ha subratllat que en la seva opinió ha fet una bona feina en la Diputació. "Algú està molt interessat en que dimiteixi", afirma. També denuncia que s'ha trencat la confidencialitat que envolta aquest tipus d'informes que, subratlla, mai es fan públics.

Puigcorbé, que recalca la seva condició d'independent en el grup d'ERC, està convençut que algú intenta que renunciï i està igualment convençut de no prendre aquesta decisió, tot i que inicialment estava disposat a marxar. La seva intenció és reprendre aquest dijous la seva tasca com a membre de la diputació i acudir divendres al ple com a regidor d'ERC. Ara està per veure si els republicans, que ja donaven per feta la renúncia de l'edil, l'intenten forçar, i si aquest acaba com a regidor no adscrit.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Albert, BCN, 28/06/2018 - 20:13

El supremacismo es lo que tiene.... que te hace sentir superior al resto de los mortales, por encima del bien y del mal y de las leyes. Se creen con derechos a pisotear al resto, en realidad son Purria y a la larga acaban asi, descubiertos y ninguneados. Haciendo el ridiculo.

#7 Capit@n España, The broquil is over, 28/06/2018 - 14:21

Aquest "Juan Josep" , sempre interpretant-se a ell mateix. Papers de "galtes" i barrut, als que ens te acostomats.

#6 Político? Será actor de segunda , Tabàrnia, 28/06/2018 - 13:57

A todo se le llama político. No sé porque se estudia la carrera de ciencias políticas en las universidades, cuando los partidos meten a dedo en las instituciones públicas a actores de medio pelo, cantantes venidas a menos y otros teleñecos en puestos de responsabilidad. Encima despota. Si aún fuera simpático, pero ni eso por lo que parece.

#5 No anem be, Bcn, 28/06/2018 - 13:25

Per desgràcia a l'administració hi han uns quants cabrons/nes que fan la vida impossible als seus subordinats. Al carrer ja!!!!

#4 Purria Separata, Mollerussa, 28/06/2018 - 12:38

Otro Lazi al descubierto. Qué queríais??