Publicitat
Política · 28 de Maig de 2014. 18:49h.

La Diputació de Barcelona envia deu alts càrrecs a Roma en viatge oficial

Alguns d'ells van anar acompanyats de les esposes

La Diputació de Barcelona envia deu alts càrrecs a Roma en viatge oficial

Salvador Esteve, en una reunió oficial amb el president Mas (Foto: Rubén Moreno)

La Diputació de Barcelona va enviar una nodrida representació oficial a la presentació a la commemoració del centenari del naixement del pare Miquel Batllori celebrat el passat mes de maig a Roma.

La delegació, en efecte, estava composta pel president, Salvador Esteve, i la seva esposa; el vicepresident primer; Ferran Civil; la vicepresidenta segona, Mercè Conesa; i el vicepresident tercer, Joaquim Ferrer, que també va viatjar amb la seva dona.

A més, el president delegat d'Hisenda, Carles Rossinyol, igualment amb la seva esposa; el diputat delegat de Cultura, Joan Carles Garcia Cañizares; el coordinador general de la Diputació, Xavier Forcadell; i el director de planificació estratègica, Josep Maria Elorduy Vidal, acompanyat de dos assessors.

És dóna la circumstància que tots els càrrecs polítics que van formar part de la comitiva són alcaldes o regidors de CiU. En aquest cas, el president, Salvador Esteve, és alcalde de Martorell, Ferran Civil de Cercs, Mercè Conesa de Sant Cugat, Joaquim Ferrer de Vilassar de Mar i Joan Carles Garcia de Tordera. Joaquim Ferrer, per la seva banda, és regidor de Sabadell.

El viatge, en avió, es va prolongar de diumenge a dimecres a excepció del vicepresident tercer, Joaquim Ferrer, i la seva dona, que s'hi van desplaçar en cotxe particular.

El motiu era la presentació del documental "Miquel Batllori, l'agudesa d'un savi", que va tenir lloc el passat dia 19 a la Pontifícia Universitat Gregoriana de la qual el conegut eclesiàstic (1909-2003) va ser professor. Durant més de 70 anys, el pare Batllori es va dedicar a la recerca acadèmica.

Els alts càrrecs tenien l'esperança d'assistir dimarts a una missa privada amb el Papa Francesc i, de retruc, demanar-li que vingués a Manresa -ciutat governada actualment per CiU-, a algun esdeveniment relacionat amb la Cova de Sant Ignasi, que va ser jesuïta com ell.

Però finalment no van veure el Papa -ni tan sols en audiència- ni van poder deixar l'obsequi oficial que portaven, el qual també va tornar a Barcelona.

Fonts oficials de la Diputació no han negat els fets, però han destacat que "els participants van allotjar-se, sense excepció, en un hotel de tres estrelles" i que "en tots els casos, si es va viatjar en parella, les despeses es van pagar de la seva butxaca". També han matisat que "la majoria de participants no hi van anar de diumenge a dimecres, sinó solament un dia o dos".

Publicitat
Publicitat

35 Comentaris

Publicitat
#27 Orwell, Catrix, 29/05/2014 - 17:02

Curiosamente, aquí a la derecha tengo al mismo Salvador Esteve en la publicidad institucional que casualmente, también se paga con los impuestos. XD

#26 paula , matadepera, 29/05/2014 - 11:54

ES UNA VERGONYA ¡¡¡¡¡

ALGU HI HAURIA DE FER QUELCOM.

ES FASTIGOS, AQUEST NO ES EL PAIS QUE VOLEM

#26.1 jaume, bcn, 29/05/2014 - 14:46

Iluso......ui perdon.....ilusu.....en catala claro.

#25 Bernat, Barcelona, 29/05/2014 - 10:32

I després ens queixem de que hi hagi revoltes i aldarulls al carrer. És indignant que s'hagi de retallar en educació i sanitat i aquests s'atorguin un cap de setmana a Roma pagant nosaltres. No podrien haver-ne anat tres o quatre i sense currutaca? És necessària una investigació...

#25.1 jaume, bcn, 29/05/2014 - 14:53

Cuando pagas los impuestos el dinero ya no es T-U-Y-O ......es .....S-U-Y-O...... a ver sitenteras.
En una democracia parlamentaria no tienes derecho a ná. NADA ---- RES

#25.2 Em peto, Girona, 29/05/2014 - 16:39

Si home, podem demanar una "comissió" que queda molt maco, pero finalment res de res, els calers com diu algú son seus i foten el que en volen. A la Grecia clàssica eren demòcrats pero sols votava el 10 per cent, aquí votem tots pero decideixen els partits (a l'inrevés pero igual)..

#24 Magda, Barcelona, 29/05/2014 - 09:56

I ningú dimitirà? I no hi haurà cap denúncia per pressumpta malversació de fons públics?

#23 Castells, Bcn, 29/05/2014 - 09:32

Al carrer amb aquests Galtes. El mateix Bstllori no hagues aprovat aquest escandol de viatge.