Publicitat
Política · 23 d'Octubre de 2009. 19:11h.

La Diputació de Barcelona haurà de tornar 41 milions

El Ministeri d'Economia reclama aquesta quantitat pel descens en la recaptació d'impostos

La Diputació de Barcelona haurà de tornar 41 milions

Imatge d 'arxiu del president de la Diputació de Barcelona, Antoni Fogué

La Diputació de Barcelona haurà de tornar al Ministeri d'Economia del Govern espanyol 41 milions d'euros, a causa de la diferència entre les previsions i la recaptació tributària real per l'Estat. I quan es realitzin els càlculs complets, la quantitat podria ser més gran.

El sistema de finançament de les diputacions inclou un avançament de l'administració central a compte de la recaptació d'impostos, que es calcula segons les previsions realitzades al respecte.

Les diputacions reben els diners per dos canals: els ingressos corresponents a la cessió de rendiments recaptadors d'impostos estatals i la participació en el fons complementari de finançament.

Aquestes previsions s'han vist afectades per l'actual situació de crisi econòmica, que ha provocat que la recaptació tributària de l'administració central hagi estat inferior a les previsions que s'havien realitzat.

El Ministeri d'Economia i Hisenda ha comunicat aquesta situació a la Diputació de Barcelona mitjançant una carta enviada al seu president, Antoni Fogué, per la direcció general de coordinació financera amb les comunitats autònomes i amb les entitats locals.

A la carta es diu que "la previsió de la liquidació del fons complementari de finançament i, si s'escau, la de l'aportació sanitària de l'exercici 2008, descomptant l'import total dels lliuraments a compte transferides en aquest exercici, produeix un saldo negatiu per a aquesta entitat de -41.335,94 milers d'euros".

Probablement, la quantitat que la Diputació haurà de tornar serà superior, perquè a la carta es adverteix que "no es comunica el resultat de la liquidació de la cessió d'impostos per no disposar de les dades precises pel seu càlcul fins al segon trimestre de 2010".

La carta del Ministeri d'Economia

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 jj, sant cugat del valles, 25/10/2009 - 10:56

si guanya zapatero, guanya catalunya, oi srs del psc-oe?

#9 kim, hospi, 24/10/2009 - 10:51

Paguem el 9.6% del nostre PIB = 19600 mill d'euros i ara els hem de tornar 41??? PSOE gobierno amigo??? amb amics aixis, qui necesita enemics??? apa que em tornaran a ensisar!! com a minim amb el Pujol progresavem de veritat i no com ara.

#8 Toni, BCN, 24/10/2009 - 09:48

Pues tampoco se quedan cortos los sociatas en Barcaldo,que lo dice la revista vasca de internet http://orain.blogia.com/2009/102403-el-pnv-pide-a-los-jueces-que-investiguen-de-oficio-en-el-ayuntamiento-de-barakal.php

#7 RAMON, TARREGA, 24/10/2009 - 09:14

D'un lloc o altre han de sortir els 456 milions que ZP ha de pagar per IVA endarrerit a la Diputació d'Alaba, compromis indispensable perque el PNB lio aprovi els pressupostos del 2.010.

#6 Guillem de Varòic, Varòic, 24/10/2009 - 08:50

Impossible. Aquests diners ja no hi son, els PSOEmontillistes ja fa temps que se'ls han repartit.