Publicitat
Política · 25 d'Octubre de 2012. 19:35h.

La Diputació de Barcelona reclama el dret d'autodeterminació

CiU, ERC i ICV voten a favor de la moció mentre que el PSC s'absté i el PPC hi vota en contra

La Diputació de Barcelona reclama el dret d'autodeterminació

El president de la Diputació, Salvador Esteve, en una foto d'arxiu

La Diputació de Barcelona s'ha pronunciat a favor del dret d'autodeterminació de Catalunya, en un ple on CiU, ICV i ERC han votat a favor de la moció, el PSC s'ha abstingut i el PP hi ha votat en contra.

Malgrat el pacte de govern entre la federació nacionalista i els populars, la Diputació de Barcelona ha expressat "la necessitat que el poble de Catalunya pugui determinar lliurement i democràtica el seu futur col·lectiu".

A la moció s'ha insistit en "la necessitat que el poble català pugui decidir lliurement i democràtica el seu futur col·lectiu, i que en aquest procés, que es produeix en un context de crisi econòmica severa que provoca conseqüències greus en amplis sectors de la societat, es garanteixi la cohesió social del país, el progrés social, el desenvolupament econòmic, l'enfortiment democràtic i el foment de la cultura i la llengua pròpies. En definitiva, mantenir Catalunya com un sol poble".

Per la seva banda, també s'ha aprovat una moció de rebuig a les paraules del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, que ha estat aprovada amb el vot favorable de tots els partits tret del PP.

Una altra moció, sobre la vaga general del dia 14 de novembre, no ha sortit endavant perquè CiU i PP s'hi han oposat.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#7 català, bcn, 26/10/2012 - 19:56

Aquests endollats el que habríem de fer es enviar-los a casa seva.

#6 Y así, vamos, 26/10/2012 - 12:37

estos que votan en muchas administraciones diferentes, en realidad, son los mismos pero con varios cargos.

#4 Gongylus, Girona, 25/10/2012 - 22:10

Encara que fóssim més pobres, que no és el cas, n'hi ha prou amb saber que serem lliures i podrem decidir per nosaltres mateixos. Catalans, la llibertat no té preu.

#3 Gongylus, Girona, 25/10/2012 - 22:07

Jo no sé si un cop siguem independents estarem millor o no, econòmicament parlant, però us puc assegurar que m'importa un rave. Ni tan sols sé si podrem continuar a la UE, però sé que seré feliç sabent que el poble de Catalunya podrà prendre les seves pròpies decisions sense dependre d'Espanya.

#2 Kropotkin, Vic, 25/10/2012 - 20:38

Las Diputaciones nos cuestan 22.000 millones de euros al año y no sirven para nada. Es un foco de enchufados del PP y de CiU. Todos a la calle. Basta de choriceos. Hablemos d eindependencia una vez hayamos acabado con toda esta corrupción de unos y otros.