Publicitat
Política · 12 de Febrer de 2013. 14:03h.

La diputada de la CUP delega el vot per maternitat

Aviat s’hi podrien sumar Eva García i Alicia Alegret, del PPC, en avançat estat de gestació

La diputada de la CUP delega el vot per maternitat

Imatge del facebook de Georgina Rieradevall

La mesa ha acceptat avui la sol·licitud de la diputada del grup mixt (CUP) Georgina Rieradevall de delegar el vot al ple al portaveu del seu grup, David Fernàndez, amb motiu de la seva recent maternitat d’un nen. Rieradevall es converteix d’aquesta manera en la primera parlamentària de la X legislatura i la sisena de la història de la cambra que demana aquest permís. El Parlament va regular aquest dret el 2006 i va ser el primer legislatiu de l’estat a fer-ho.

La delegació del vot és un dret que només és possible en casos de baixa per maternitat i està en vigor des que es va aprovar el nou reglament, el 2006. L’article 84 estableix que “les diputades que, amb motiu d’una baixa per maternitat, no puguin complir el deure d’assistir als debats i les votacions del ple, poden delegar el vot en un altre diputat o diputada”. La delegació del vot, doncs, no s’aplica a les sessions de les comissions, ja que en aquest cas la diputada pot ser substituïda per un altre diputat del mateix grup.

Des de llavors s’han acollit a aquest dret Dolors Camats, la primera que ho va fer, i Rocío Martínez-Sampere, totes dues la VIII legislatura, i Laura Vilagrà, Maria Senserrich i Anna Simó a la IX.

Durant la baixa de Rieradevall, la presidenta, Núria de Gispert, demanarà a Fernàndez el vot de la diputada en totes les votacions a les sessions plenàries.

A la sol·licitud de Rieradevall s’hi podrien sumar aviat les d’Eva García i Alicia Alegret, totes dues del PPC i en avançat estat de gestació.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 albert, barcelona, 13/02/2013 - 01:07

Com ha anat el part a la clinica DEXEUS? Espero que mare i fill estiguin perfectament. Suposo que als de laCUP els hi molen mes les cliniques privades oi ?

#1 ciutadà fetus, úter, 12/02/2013 - 15:18

Legalitat impecable. Credibilitat dubtosa, sobretot venint d'un partit que "no és com els altres"