Publicitat
Política · 11 de Juliol de 2015. 12:23h.

La diputada de les pròtesis caducades?

Teresa Gomis s'integra al grup de CDC a Madrid malgrat les acusacions que planegen sobre ella

La diputada de les pròtesis caducades?

Teresa Gomis

Imputada en dos peces del cas Innova i acusada de delictes societaris, contra la salut pública, contra l’Administració, falsedat documental i blanqueig de capitals, Teresa Gomis s’ha incorporat aquest dimecres com a diputada al Congrés dels Diputats dins el grup de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC).

Tot i que s’especulava amb el fet que anés al Grup Mix o que no recollís l’acta de diputada, finalment Gomis no ha escoltat les pressions del seu partit i ahir dimecres va prometre el càrrec al ple del Congrés. D’aquesta manera, la ex primera tinent d’alcalde de Reus es converteix en aforada i les imputacions que l’afecten passen al Tribunal Suprem.

Gomis va ser imputada per primer cop el 2013 pel cas Shirota, i posteriorment per la peça número 7 que investiga les pròtesis defectuoses de l’empresa Traiber. Per aquest assumpte va ser detinguda per la Guàrdia Civil el passat 28 d’abril i es va passar tres dies al calabós, per després quedar en llibertat amb càrrecs.  

El jutge que instrueix el cas va assenyalar a la seva interlocutòria que Gomis, que era presidenta del consell d’administració de l’Hospital Sant Joan de Reus, va pressionar al centre per donar un tracte de favor a Traiber, i augmentar la facturació d’aquesta empresa. Al document es destaca que es van fer múltiples adjudicacions a l’empresa sense licitació o concurs públic entre els anys 2007 i 2014.

El jutge també considera que l’administració sabia que l’empresa venia pròtesis en mal estat o caducades, un fet que Gomis nega. Fins el novembre del 2014, que va ser quan l’Agència Espanyola de Medicaments va detectar el frau, es calcula que es van implantar pròtesis de Traiber en uns 1.500 pacients de l’hospital reusenc. En l’anàlisi posterior es va confirmar que una quinzena d’aquests pacients tenien problemes amb les pròtesis.

El gerent de Traiber, Lluís Márquez, també ha estat imputat pels mateixos delictes que Gomis, així com diferents directius i ex directius de Sagessa i el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació de Reus, Marc Arza. Teresa Gomis, que demana respectar la presumpció d’innocència, ha entrat al Congrés en substitució de Jordi Jané, nou conseller d’Interior de la Generalitat.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#17 Pope, BCN, 15/07/2015 - 13:56

Com a català em sap molt greu que aquesta dona vagi al Congrés de Diputats. Sembla que Convergència la va pressionar perquè no hi anés però no n?hi ha prou. Mareig la suspensió de qualsevol càrrec públic mentre no s?aclareixi la seva responsabilitat en els fets. Ha demostrat la cara que té.

#16 DaniD, Barcelona, 14/07/2015 - 01:09

Como catalán me duele admitirlo pero la pura verdad es que aquí sobran borregos...
Si yo fuera farmacéutico y el Govern me debiera tanto, callaría como un borrego. Si tuviera un hijo adoctrinado políticamente en la escuela callaría como un borrego. Si votara un partido con imputados por ladrones...

#15 DaniD, Barcelona, 14/07/2015 - 01:09

...callaría como borrego. Si viera que la sanidad pública decae mientras el dinero público se gasta medios y propaganda callaría como borrego. Si permanecieran tanto mis familiares en paro y nuestro President solo atiende las esteladas callaría como borrego.
Pero no tengo farmacia, ni hijos, ni...

#14 Neferu, Barcelona, 12/07/2015 - 10:26

4º y último intento.
Sra. imputada por la compra de prótesis caducadas, además de por otros delitos y en vez de expulsarla del partido le permiten que haga efectiva su acta de diputada y aforada.
¡Viva la ética!!

#13 El Nano de Sants, N. Esquerra de l' Eixample, 12/07/2015 - 09:03

Ella podia saber que eren dolentes, hi havia una empresa que les tenia, la total responsabilitat de l'empresa amb els seus productes, no ?