Política · 16 de Maig de 2022. 16:16h.

La diputada més jove d'ERC va participar en el bloqueig de la Jonquera

Marta Rosique podria ser acusada d’un delicte de desordres públics

La diputada més jove d'ERC va participar en el bloqueig de la Jonquera

El titular del jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Figueres (Girona) ha preguntat a la Fiscalia si hi ha "prou indicis" per considerar que la diputada d'ERC al Congrés Marta Rosique va cometre un presumpte delicte de desordres públics en el tall de Tsunami Democràtic a la frontera amb França l'any 2019, i si ha de reexpedir la causa al Tribunal Suprem, perquè és aforada.

El magistrat demana al ministeri fiscal en una providència que indiqui si, malgrat la seva condició d'aforada i tenir immunitat parlamentària, Rosique pot intervenir en la causa davant aquest jutjat per exercir el seu dret de defensa. També consulta al fiscal si s'hauria de "demanar al Congrés una certificació sobre la vigència de la condició de diputada" de Rosique, i si aquesta certificació s'hauria d'obtenir de la sala segona del Suprem.

Rosique és una de les dues-centes persones investigades pel jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Figueres per presumptament tallar l'AP-7 l'any 2019 a l'altura de la Jonquera (Girona) en una protesta organitzada per Tsunami.

La diputada més jove d'ERC ha dit en un tuit que "ens persegueixen i allarguen la persecució per intentar desmobilitzar-nos i silenciar-nos, però aconsegueixen tot el contrari". "Tornaria a tallar la Jonquera tantes vegades com faci falta per la llibertat del nostre país!", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#12 Carlos Gomez, diuen, diuen, diuen.., 17/05/2022 - 10:58

Us recomano donar una ullada a la wikipedia qui son els heribertians que son i han sigut diputats i senadors a Madrit

Es espectacular. I perdeu tota esperança porque tienen una bancada inagotable y los sueltan ya en la postadolesencia para que se curtan cuanto antes mejor.

O acaso creeis que el Tardá ya nacio asi ?

Desistid.

#11 Patumeiro, Sant Patumet, 17/05/2022 - 00:51

No saben hacer otra cosa estos niñatos

#9 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 16/05/2022 - 20:42

¿Alguna vez se han preguntado como Rufián pudo alcanzar tanto poder en ERC? Solo hay que ver al resto.

#7 Alejandro , Santa Coloma de Gramanet , 16/05/2022 - 20:05

luchar por la libertad de su pais dice, pero acaso esta niña ha vivido en algo que no sea libertad

#6 A.Bcn, Barcelona, 16/05/2022 - 18:51

¿No hay indicios incluso para perseguir a la cantante calva que llegó a montar un escenario en medio de la autopista? Es increíble que todos estos sigan libres y tan tranquilos.