Publicitat
Política · 1 d'Abril de 2010. 21:34h.

La direcció d'Esquerra va deixar tirat Carretero

Tampoc volia Rut Carandell de secretària general de Funció Pública

La direcció d'Esquerra va deixar tirat Carretero

Carretero, a la dreta, en una reunió de la direcció d'ERC el 2003

La direcció d'Esquerra va deixar tirat l'aleshores conseller de Governació, Joan Carrretero, quan va ser cessat el 2006 pel president de la Generalitat, Pasqual Maragall, poques setmanes després que qualifiqués el líder del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, d'"espanyol demagog" en una entrevista a La Vanguardia, segons revela el llibre de Francesc Orteu Carretero. Retrat d'un metge que fa política (Acontravent). Carretero va ser substituït per Xavier Vendrell, home de confiança de Puigcercós, tot i que va estar només 21 dies al càrrec per la ruptura del primer tripartit.

El llibre  explica que "el president Maragall, que més endavant veurà com aquell que ara defensa li talla el cap, s'enfurisma i exigeix al conseller que rectifiqui. Cosa que Carretero no fa. La direcció del partit, però, elabora una nota explicativa. Maragall no pot fer, tal com voldria refer el seu Govern en aquell moment, però quatre setmanes després ho torna a intentar", continua.

"La direcció del partit -continua- assegura a Carretero que si el fan sortir del Govern en sortiran també la resta de consellers republicans. Finalment no és així. Ell plega, els altres no. Carretero en queda profundament decebut. I se'n torna a fer de metge".

El llibre, fet a partir de testimonis personals i converses amb l'exconseller, també revela, sense esmentar-ne el nom, que la direcció d'Esquerra no havia pensat en l'ara portaveu de Regrupament, Rut Carandell, per a la Secretaria de Funció Pública, de la que depenien el 2003 els 140.000 funcionaris de la Generalitat.

"Una advocada de Barcelona va rebre la petició de buscar en el mercat laboral els millors en cada matèria. Carretero va llegir currículums, va fer entrevistes, va fer entrevistes i es va acabar girant cap a l'advocada per oferir-li una de les feines de pes del Departament. Quan ho va saber, la direcció va dir que no era la persona en qui havien pensat. Carandell va ser l'únic alt càrrec de Governació que va seguir Carretero.

Publicitat
Publicitat

41 Comentaris

Publicitat
#41 Mercè, Lleida, 06/04/2010 - 01:00

Carretero és un dictadoret i darrerament hem vist més clar que mai el seu comportament indigne.

#40 Carles Puyol, Catalonia is not spain, 05/04/2010 - 21:43

ex-votant de Reagrupament: amic si realment ets ex de RCAT deixa de dir mentires si us plau. Té més dignitat Carretero que tot el tripartit i Ciu junts. Visca CAtalunya lliure

#39 exvotant de Reagrupament, (València), 04/04/2010 - 18:56

Carretero és un milhomes indigne d\'estar en un lloc de servei als ciutadans. Per què no explica allò del loft que tenia a la seu de governació?

#38 jordi, Perpinya, 04/04/2010 - 11:11

si senyor,aquests d\'ERC son el més botifler que mai ha parit la nostra terra.Fora Esquirols Reunits per la Cadira(ERC)!
Visca Reagrupament.Visca Catalunya Independent!!!!!!!!!!!!

#37 Mireia, Barcelona, 03/04/2010 - 23:38

Com diu en Ventura
No voleu a Carretero?
Doncs Carretero us donarem!!!