Publicitat
Política · 13 d'Octubre de 2012. 18:43h.

La divisió del sobiranisme afavoreix CiU

ERC, SI i la CUP es disputaran el vot independentista el 25-N

La divisió del sobiranisme afavoreix CiU

La fragmentació del vot sobiranista pot beneficiar CiU

La decisió de les CUP de presentar-se a les properes eleccions al Parlament fragmenta, encara més, el vot sobiranista el proper 25-N després que ERC i SI tampoc no arribessin a un acord per constituir una coalició electoral.

Reagrupament, d'altra banda, ja ha anunciat que tampoc no es presentarà, però ha demanat el vot explícitament per CiU, que amenaça també de captar molt vot útil sobiranista després de l'aposta d'Artur Mas per un referèndum d'autodeterminació "prioritàriament" aquesta legislatura.

Mentre que Democràcia Catalana, de Joan Laporta, ja ha anunciat també que no concorrerà en solitari i ha insistit, fins al darrer moment, en una gran coalició, però està per veure si acaba demanant també el vot per CiU. Laporta, des de la seva sortida de Solidaritat, ha votat sovint al Parlament amb la federació nacionalista.

La fragmentació del vot independentista pot beneficiar doncs CiU, a l'espera que els seus dirigents optin també per mantenir el missatge sobiranista durant la campanya. CIU i PSC aproven precisament aquest diumenge les seves candidatures i proclamen els seus respectius caps de llista.

A les darreres eleccions al Parlament els diputats independentistes ja van baixar dels 23 d'Esquerra a 14, repartits en 10 d'ERC, tres de Solidaritat i un de Democràcia Catalana.

Publicitat
Publicitat

51 Comentaris

Publicitat
#34 Fartdespanya, Vic, 16/10/2012 - 00:01

AMB AQUESTA MERDA DE POLÍTICS ESTEM VENUTS!. S' ESTAN CARREGANT L'11S...!

El que em preocupa es que això pugui ser un pla ben estudiat per PP-CIU per aigualir la voluntat popular i de pas despistar de les retallades...

Per rematar ERC,SI,CUP... només busquen cadires.

#33 MARIA M., Barcelona, 15/10/2012 - 12:07

No cal ser cap llicenciat ni politòleg per adonar.sent., que tant CUP com SI afavoreixen la majoria absoluta de CIU i MAS. Per cert, qui els hi paga i pagarà la campanya a tota pàgina al ARA i al al PUNT-AVUI de cada dia. El notari te fons "reservats" ? el Sabadell a CUP i CaixaBank a SI..?

#32 Luz, Barcelona, 15/10/2012 - 10:15

Al final, todos divididos, subdivididos. Al final esperando coger la tajada más grande para sus amigotes, cuidado! no para los catalanes pobres, nosotros siempre estaremos aplastados antes por los part.españoles. ahora por part. catalanes.Siempre pobres y en la miseria!!

#31 Mr. X, ., 14/10/2012 - 23:54

El que no han sabut fer els polítics ho hauriem d'arreglar els electors indepes votant amb sentit comú: SI i CUP poden aconseguir diputats a Bcn i Girona, pero a Lleida i Tarragona no tenen possibilitats. Així doncs el vot útil indepe en aquestes demarcacions hauria d'anar a parar a ERC.

#30 Lo Ciutatjoliu, Balaguer, 14/10/2012 - 19:52

Dons el meu vot i crec que el de centenars de milers de ciutadans serà per que ERC obtingui un gran resultat. Pot pànic veure una majoria de diputats de CiU, entre ells un 25% o 30% de Unió d'en DURAN LLEIDA. Aquest cop no penso llançar el meu vot. Ara mes que mai ERC.