Publicitat
Política · 13 de Maig de 2009. 16:25h.

La doble vara d'Esquerra

Esquerra exclou el PSC de les seves crítiques al PSOE

Esquerra Republicana ha carregat contra l'actuació al debat de l'estat de la nació del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, a qui la portaveu del partit, Anna Simó, ha acusat fins i tot de "deslleialtat institucional", i li ha emplaçat a prendre una posició: "O està amb Catalunya o està en contra de Catalunya ". Tanmateix, Simó no ha esmentat en cap moment el PSC.

La portaveu d'ERC ha desqualificat el president espanyol per les ajudes promeses per a la compra directa d'automòbils o per a que els alumnes de les escoles públiques disposin d'ordinadors, dues qüestions que requereixen la col·laboració financera de les comunitats.

Aquest fet és, segons Simó, una falta de "lleialtat institucional", però ha evitat, amb molta cura, parlar de les responsabilitats que en aquesta situació tenen tant el PSC com el primer secretari dels socialistes catalans i president de la Generalitat, José Montilla.

ERC manté d'aquesta manera, la seva estratègia d'actuar al mateix temps com a govern i com a oposició. Per mantenir la seva imatge de formació independentista catalana critica amb duresa les actuacions de Zapatero i del PSOE contràries a la identitat de Catalunya o del seu finançament.

Tanmateix, per mantenir la seva participació al Govern de la Generalitat, on el partit està associat amb el PSC i amb ICV, exclou amb molta cura de les seves crítiques el PSC i el president Montilla.

Anna Simó, portaveu d'ERC
Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Jaumet, Manresa, 15/05/2009 - 15:39

Ni ERC ni CiU. Tots dos partits estan venent Catalunya als espanyols! No val la pena ni molestar-se en anar a les urnes

#5 sulfuro sulfuro, Barcelona, 13/05/2009 - 19:55

Alguien le habrá dicho que morder la mano que te da de comer tiene sus riesgos.
Se ve que una vez evaluados se dijeron que en boca cerrada no entran moscas.

#4 josep, bcn, 13/05/2009 - 18:34

anna, el que toqueu cuixa de poder -amb sous que us poseu els políticis mateixos- no vol dir que hagueu de perdre l'enteniment. PSOE iPSC és el mateix. Es el mateix Anna encara que ara no us convingui dir-ho perque us hi va el sou... Quina vergonya de ER

#3 Marta, girona, 13/05/2009 - 17:06

Esteu cavant la tomba del nostre país, però esteu-ne segurs que Catalunya ni que l'ataquin des de dins sobreviura a tanta mesquinesa.És vergonyós el que esteu fent.CIU pactava,negociava a Madrid i allà on fos,però en benefici de Catalunya, no pròpi.

#2 Joan VIñoles, catala, 13/05/2009 - 16:56

Qui ens havia de dir a nos,votants d' ERC, des que tinc ús de vot, que el partit més catalanista de Catalunya i amb les ideies més clares sobre el nostre país havia d' acabar venent-se i venent-nos a un partit espanyolista.Sou la vergonya dels catalans