Publicitat
Política · 27 d'Agost de 2010. 17:41h.

"La dona de l'alcalde hi anava per passar-s'ho bé"

L'actual corresponsal de TV3 a Pequín ja va denunciar les caravanes 'solidàries'

"La dona de l'alcalde hi anava per passar-s'ho bé"

Sergi Vicente, corresponsal de TV3 a la Xina, en una imatge d'arxiu

L'actual corresponsal de TV3 a Pequín, Sergi Vicente, va dedicar una entrada del seu bloc, el 2 de desembre del 2009, al segrest dels tres cooperants catalans just després del seu segrest en el que ja explicava les diferències entre Barcelona Acció Solidària (BAS) i Metges Solidaris. Vicente, que llavors treballava per a TVE, es va desplaçar el gener del 2000 en un comboi d'aquesta última ONG.

El periodista explica que aquell any es va produir una escissió entre ambdues ONGs. "El comboi es va dividir en dos. Uns vam seguir en Jesús Pérez. Per sentit comu, ja que era el president de l'ONG. Els altres, alguns dels quals he pogut reconeixer a les imatges de televisió, van seguir en Francesc Osán", un dels responsables de Barcelona Acció Solidària.

"Els accidents -afegeix en el seu bloc- van ser el detonant d'unes discrepàncies mes profundes i que probablement es donin en molts altres projectes humanitaris similars, i que m'inclino a pensar que anaven des de questions de lideratge, fins a maneres de procedir o discussions sobre la transparència o la credibilitat d'alguns interlocutors o gestors als paisos on es descarregava l'ajuda".

També admet que "t'ho miris com t'ho miris, en aquest cas la cooperació és l'excusa. Una excusa digna, pero una excusa al capdavall. I parlo d'aquest cas en concret. El que ha passat els últims anys amb les ONGs, que s'han hagut de professionalitzar i que han hagut de sotmetre's a auditories, reforca aquest argument".

"Veient-ho en perspectiva -continuava- i sense la ingenuitat i l'impetuositat d'aleshores, tot plegat fa mes comprensible el desconcert actual. D'entrada, tant aquell comboi de Metges Solidaris com aquest de Barcelona Accio Solidaria, estaven plens d'improvitzacions. I la sensació és que, nou anys després, el protocol de seguretat (amb un 11-S pel mig) no ha canviat o segueix sent inexistent. Tot és molt divertit fins que "ui, uns individus armats ens n'han segrestat a tres. I ara què fem?"

"Només així s'entén, també, que no trascendís que la dona de l'alcalde Hereu formava part d'aquella expedició. Hi anava, com jo aleshores, per passar-s'ho bé, i a sobre amb la consciència tranquil·la de pensar que estás ajudant als orfes guineans o als malalts de SIDA gambians. I per què no?", acabava.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 Andreu, BCN, 28/08/2010 - 13:24

Per què cal anar tant lluny, si hi ha gent necessitada tant aprop nostre?

Ah, esclar, és que ser solidari de forma anònima i sense poder-te apuntar el tanto a nivell polític, quina gràcia té, no?

Hipocresia total. Quin fàstic!!!

#18 Andreu, BCN, 28/08/2010 - 13:16

Dues ONG's barallant-se, com dos gallets en uncorral, a veure qui s'apunta els mèrits i surt a la foto. Com not, amb el rerefons d'un partit polític addicte al "buenismo" de la imatge i del màrqueting, Sense comentaris.

#17 carlos, bcn, 28/08/2010 - 12:45

ana al Raval no es excitants ? deixeu els guardaespaldas i viviu la realitat, no llueix tant ni es pagan vacacions. ARA UN PROSCRIT I CRIMINAL PER MOLTS PIJO ``PROGRES" el torero JOSE TOMAS FA UNA IMPORTANT DONACIO AL casal aino no es noticia

#16 carlos, bcn, 28/08/2010 - 12:42

vergonyos l article de la gacetilla oficial Del psc "El Perioidico" sol falta anar a la Noria-Salvame o altra programa similiar o be que TV3 fagi un serial, pot esser la forma de retornar part del cost provocat per els pijo progres al RAVAL IA necesit

#15 kim, hospi, 28/08/2010 - 12:15

Els biopijos es pensen que el mon es de color "rosa" i entre "transvasaments" "incendis" "segrestos" i "600.000 aturats" s'els estan treient les tonteries. A veure si ho recordem tot a l'octubre.