Publicitat
Política · 10 de Desembre de 2011. 13:16h.

"La dreta és la crisi"

Joan Ignasi Elena planteja "bastir des de baix una Aliança Catalana de Progrés de cara al 2014"

"La dreta és la crisi"

Joan Ignasi Elena

El candidato a primer secretario del PSC, Joan Ignasi Elena, considera que "la dreta és la crisi" degut a les "polítiques insensates de desregulació, privatització i financiarització impulsades pels fonamentalistes de mercat des de fa dècades" i apunta que "cal lluitar contra la privatització i la mercantilització dels serveis bàsics, com la sanitat i l’educació pública, amb polítiques solvents i rigoroses de gestió i administració que equilibrin els pressupostos públics, amb polítiques fiscals justes, amb mesures de reactivació de l’economia i de creació d’ocupació".

En una carta oberta a Miquel Iceta, Pere Navarro, Àngel Ros i Montserrat Tura, expressa que "la confrontació passarà cada vegada més pel repte de la solvència, la competència tècnica. Cal oferir un govern rotundament millor que el deplorable 'govern dels millors' d’avui.  Amb serietat i rigor, constituint equips experts més competents que els de la dreta. Quines passes concretes cal donar per optimitzar i fer visible aquest procés d’intel·ligència col·lectiva?"

En aquest sentit, Elena proposa que "el PSC ha de reafirmar el seu objectiu fundacional: recollir i representar la voluntat de tots els segments socials interessats en els objectius de progrés, igualtat i llibertat,  per guanyar la majoria i governar Catalunya" i "això fa imprescindible una nova etapa de diàleg, entesa i aliança del socialisme, l’ecosocialisme i  el món catalanista i democràtic de progrés. Proposem bastir des de baix una Aliança Catalana de Progrés de cara al 2014: un ampli moviment de base social, política i cultural, que superi les mancances del Tripartit".

"Veiem aquest projecte com un instrument democratitzador dels sistema polític, que retorni la iniciativa a la societat i que promogui les necessàries  reformes, amb un projecte sòlid i solvent, amb programes viables i compartits per una àmplia base majoritària de suport", afegeix.

El candidat proposa "una aliança a l’altura del plet de l’Estatut, disposada a exigir les cotes d’autogovern pactades, a guanyar un pacte fiscal just i una concepció plurinacional de l’Estat espanyol en la qual Catalunya obtingui l’encaix que li correspon com a nació".

A més, la carta insta els altres candidats perquè es garanteixi un congrés obert, on el debat sigui viu i per pactar reduir el pes a l'aparell del partit i obrir el PSC als ciutadans. "M’adreço -expressa la carta- a vosaltres conscient que en les nostres aportacions al debat del congrés del PSC coincidim en l'insistent afirmació que cal procedir a una necessària i urgentíssima renovació del PSC, i també pel que fa al model del PSC que volem".

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#34 angel, CARDEDEU, 12/12/2011 - 23:45

hahahahahaha, la dreta es la crisi, hahahahahaahahaaha que s´ha cregut aquet carallot de l´esquerda? PSC-PSOE= CRISIS

#33 Ramon, Barcelona, 12/12/2011 - 14:12

Tots els candidats em semblen desastrosos o sigui que qualsevol dels quatre ja m'estan bé.

#32 Josep, Sabadell, 12/12/2011 - 13:48

Per aquets motiu, el PSOE ens ha deixat un 23% d'atur quan ha deixat el govern. El problema de gent així és que potser s'arriba a creure i tot el que diu.

#31 Ramon, Barcelona, 12/12/2011 - 10:40

Havíem d'acabar amb aquestes esquerres no perquè fossin esquerres sinó perquè eren aquestes.

#30 Jos, VNG, 12/12/2011 - 09:11

Joan Ignasi, sisplau, has deixat a Vilanova un forat de 120 milions d'euros.