Publicitat
Política · 3 de Març de 2019. 18:11h.

La fe del convers

Ernest Maragall vol Barcelona de “punta de llança” independentista

La fe del convers

Ernest Maragall, amb Marta Vilalta i Pere Aragonès, en un acte al Poblenou (foto: ERC)

El candidat d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall, ha demanat que la capital catalana esdevingui la “punta de llança” de l'independentisme i acabi amb les “ambigüitats”.  L'alcaldable d'ERC mai havia demanat la independència de Catalunya en els 30 anys que va militar al PSC, durant els quals va ocupara càrrecs importants com a secretari de Govern i conseller d'Ensenyament.

Ara, però, Maragall reclama que “Barcelona se l'haurà de jugar en el terreny nacional, ens la jugarem, ens hi posarem”. “No estarem navegant: ara una de blanca i ara una de negra; ara una de clara i ara una d'ambigua. S'han acabat les ambigüitats”. “Barcelona ha de ser punta de llança en la construcció de la República, i ho ha de ser amb totes les conseqüències”, ha reblat Maragall aquest diumenge en un acte al Poblenou.

El dirigent d'ERC ha reclamat “trencar el mur” del 50% independentista a la capital catalana per avançar cap “al 60, 70 i 80% a favor explícitament de la llibertat i la democràcia”. “No hi ha cap altre sortida que la llibertat i la democràcia reconeguda el poble de Catalunya”, ha assegurat.

Respecte el judici de l'1-O, Maragall ha considerat que és “indigne” i “l'evidència que estem obligats a guanyar”. “Estem carregats de raó. Ara, tothom ho sap, tot el món ho ha vist”, ha afegit l'alcaldable de Barcelona.

L'acte d'ERC també ha comptat amb la intervenció del vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès; i la portaveu d'Esquerra, Marta Vilalta. El número dos del Govern ha reclamat que “el balcó i balco de la plaça Sant Jaume -en al·lusió a la Generalitat i l'Ajuntament- no ha de servir per mirar-nos des de la distància, sinó per convertir aquell espai en un espai de trobada”.

Per la seva banda, Vilalta s'ha referit al judici del procés per titllar-lo de “farsa” i de “repressió per intentar aturar-nos, i que no funciona, perquè sou molta gent la que defensa els drets i les llibertats”.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#21 Tabarnés puro, Barcino, 04/03/2019 - 15:21

Qué farfulla el chocho traidor pelagambas?

#20 Capit@n España, The broquil is over, 04/03/2019 - 14:04

S'ha de ser molt hipócrita per juntar-te amb la gent que acusava al teu germà de ser'adicte a l'alcohol.

#19 botifler1914, Sinitaca, 04/03/2019 - 10:52

Y mientras construyen sus castillos de arena a los barceloneses y nuestros problemas cotidianos que nos den, no????

#18 Breogantuy, Tuy, 04/03/2019 - 10:21

Intentar conjugar nacionalismo y socialismo siempre produce asco
#16 JUan, Sabadell, 04/03/2019 - 09:28

Cuando entró a trabajar como asesor del alcalde Porcioles, franquista donde los haya, en el ayuntamiento de Barcelona allá por el año 1965 era más español que el palo dela bandera, monárquica por más señas.
Ha cambiado mucho de chaqueta pero hay que reconocerle su habilidad para estar siempre con los ganadores viviendo del dinero de los demás.