Publicitat
Política · 14 d'Agost de 2021. 11:53h.

La feblesa dels partits

Gairebé el 70% dels seus ingressos procedeixen de subvencions

La feblesa dels partits

Pedro Sánchez i Pablo Casado, a la Moncloa, en una imatge d'arxiu

Les grans formacions polítiques mantenen la seva dependència als fons públics. Entre els cinc partits polítics més importants a nivell nacional -PSOE, PP, Vox, Unides Podem i Ciutadans- van rebre un total de 155 milions d'euros. 106 van ser a través dels fons públics, més d'un 68% respecte a la suma total, segons pública avui El Mundo.

El partit amb més ingressos d'origen públic l'any 2020 va ser el PSOE, més de 46 milions d'euros, un 59% respecte al total dels seus ingressos que van ser de 78,5 milions. El PP és la formació amb més dependència als fons públics, el 83% dels seus ingressos van arribar a través de subvencions, 28 milions d'euros. 6 milions menys que el total del finançament del partit que ronda els 34 milions.

Molt a prop es troba Podem, amb un 81%. La formació va rebre gairebé 12 milions d'euros a través de subvencions. Ciutadans és el quart partit que més diners va rebre dels fons públics, 10 milions -quasi el 77% dels ingressos totals del partit-. Vox va ingressar prop de 10 milions públics, 300.000 euros menys que la formació taronja. Aquests ingressos suposen el 66% del total del partit liderat per Santiago Abascal.

La contribució dels militants els suposa tan sols un de cada set euros ingressats. Així ho desvetllen les xifres  -que estan disponibles a les pàgines web dels partits-. Surten d'una anàlisi dels comptes de resultats que les cinc formacions van presentar davant del Tribunal de Comptes per a la seva auditoria.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#5 Telamarinera , Vng, 14/08/2021 - 18:20

La mano derecha de Alvarez (UGT nacional ) un independentista de los duros.
Los militantes eligen a los candidatos; con información?.. no, con promesas de colocación.
La única defensa de los ciudadanos, es decir ajustarse a ley (que antes han aprobado los q ahora quieren vulnerarla, y que podrían cambiarla) son los jueces.
Tristeza

#4 l'engranatge, Chez Titole, 14/08/2021 - 15:57

La cosa funciona com un Rolls, els engranatges de l'estat autonòmic i democràtic de pissarrí van de p...mare, res no falla, no hi ha contribucions dels afiliats, pero no hi fa res, el diner públic raja com les cataractes del Zambeze. No patiu que tot segeuira funcionant de colló de mico.

#3 Lepero, Barcelona, 14/08/2021 - 13:11

Nada, nada, es solo vocación de servicio público, y espíritu de sacrificio por el bien del prójimo. Hacer algo por mejorar el país, en definitiva, sin otro interés.

#1 David, FOLGUEROLES, 14/08/2021 - 12:17

¡¡Esto es vergonzoso!!