Publicitat
Política · 7 de Gener de 2011. 16:37h.

La Federació de Pares i Mares, a favor de la setmana blanca

Demanen a la consellera Rigau que no traspassi als consells escolars la responsabilitat de decisió

La Federació de Pares i Mares, a favor de la setmana blanca

Irene Rigau, amb l'exconseller Maragall, en una imatge d'arxiu

La Federació de Pares i Mares d'Alumnes (Fapac) de Barcelona ha demanat a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que mantingui la setmana blanca aquest any i no traspassi als cosells escolars la responsabilitat de si s'ha de fer o no, mentre es consensua la seva realització en propers cursos.

Així ho ha expressat el president de la Federació d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (Fapac) de Barcelona, Enric Llurba, durant la presentació en roda de premsa de les activitats per als nens i adolescents de la ciutat que el consistori barceloní ha organitzat per a aquesta setmana.

L'ajuntament de Barcelona destinarà una partida específica de 400.000 euros a beques perquè les famílies amb pocs recursos puguin accedir a les activitats organitzades durant la setmana del 8 a l'11 de març propers, declarats festius als col·legis de Barcelona i l'àrea metropolitana segons el decret de calendari escolar aprovat per l'anterior executiu de José Montilla.

El dia 7 de març ha estat declarat festiu local per l'ajuntament de Barcelona per facilitar justament la conciliació entre vida laboral i familiar aquesta setmana, després d'un debat intens de diverses setmanes entre sindicats, representants de les famílies, els comerciants i el consistori.

Enric Llurba ha afirmat que els pares i les mares són els "més interessats en la racionalització del calendari escolar", que ja va ser aprovat per l'anterior conseller d'Educació, Ernest Maragall, sense el consens de la comunitat educativa.

Malgrat tot, ha afegit que, atès que no existeix acord entre les forces polítiques, no s'intenti "passar la pilota" de si es realitza o no la setmana festiva als consells escolars i sigui l'administració la que decideixi, i ha demanat a la consellera que tingui en compte que la majoria dels consells escolars ja han aprovat les seves activitats al llarg d'aquest curs.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Ramon, Barcelona, 07/01/2011 - 19:58

Ho diguí o no ho diguí, que la primera sectorial armacristos sociata que sortiria de l'estat catalèptic tan bon punt tornéssim a tenir Generalitat d'intenció nacional seria aquesta?

#5 víctor, bcn, 07/01/2011 - 19:42

La consellera ja va dir que l'escoles que ho tinguessin resolt i organitzat podien fer-la i que es respectaria la decisió de cada centre. A què ve l'stupidesa d'aquesta federació sociata? Potser els agradava més l'estil impositiu de Maragall? Quins pebrots!

#4 Rosa, Lleida, 07/01/2011 - 18:39

La Federació de Pares i Mares SOCIATES volem donar el nostre support als germans Maragall i totes les seves rucades i ocurrencies que tan ens encanten, encara que deixan el país i el poble fet un NYAP.

#3 joan, manresa, 07/01/2011 - 17:54

El Casal,17,40h.--A veure ..,ens estem tornan tots bojos,o només volem tocar els ..nassos..Quant el Sr.Maragall,va decidir crar la semana blanca,la gran mayoría de asociacions de pares,Consells escolars,mestres i professors ,van fotre el crit al cel---i amb raó--are ya els está be..?Mon de mones

#2 Martín Martínez Mart, Barcelona, 07/01/2011 - 17:21

A qui representa?