Política · 25 de Maig de 2009. 19:42h.

La final de Roma enfronta la policia espanyola amb els Mossos

Un sindicat de la policia creu un "menyspreu" que a Roma hi hagi tres Mossos per cada policia nacional

La final de Roma enfronta la policia espanyola amb els Mossos

Joan Saura i Alfredo Pérez Rubalcaba, responsables dels 'Mossos d'Esquadra' i de la Policia Nacional, respectivament

La final de la Champions entre el Barça y el Manchester United està provocant un enfrontament entre la policia espanyola i els Mossos d'Esquadra. El sindicat policial Confederación Española de la Policía (CEP) considera un "menyspreu gratuït" amb rerefons polític el fet que els efectius de Mossos d'Esquadra que es desplacin a Roma en el marc del dispositiu de seguretat de la final de la Champions tripliquin els de la Policía Nacional espanyola.

Aquest sindicat ha mostrat en un comunicat el seu respecte a la capacitat professional de la policia catalana, però considera que segons la legislació vigent la col·laboració amb altres policies, com l'italiana, és una funció exclusiva del cos estatal.

Per això considera el fet com a "menyspreu gratuït" i un "greuge més a les competències internacionals" de la policia espanyola, a la que considera "relegada" per una decisió "de tall polític", allunyada de "qualsevol consideració tècnica". També acusa el ministeri d'Interior "d'abandonar les seves competències" amb la intenció "d'agradar políticament a un govern autonòmic".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 adolfo, don benito, 27/05/2009 - 21:43

verguenza le tenia qe dar al ministro eso no es legal los mosos de escuadra no pueden salir de la comunidad autonoma

#11 Tomàs, Lleida, 26/05/2009 - 18:17

A Itàlia hi ha els "Carabinieri", no?. Donc deixem-los treballar en pau.

#10 Jordi, Teià, 26/05/2009 - 11:00

Si ja tenim Mossos d'Esquadra, no entenc què hi van a fer els successors dels "grisos". Si ja tenim president, no entenc què hi pinta el Zapatero. En fi, espero que com a mínim, no ens torturin amb l'himne dels toros.

#9 Hug, Begur, 26/05/2009 - 09:27

No entenc perque hi ha d´anar la policia nacional. Mes gastos en temps de crisis.

#8 robert, girona, 26/05/2009 - 08:04

Como catalanes tenemos el derecho a ser pateados torturados y humillados por nuestra propia policia. Volem tortura en catalá. Torturame en catalá si us plau. Normaliemos la tortura en catalá.