Publicitat
Política · 17 de Febrer de 2010. 08:43h.

La Fiscalia acusa Unió de finançament il·legal milionari

El partit hauria rebut donacions encobertes de milions d'euros, segons publica El Periódico

La Fiscalia acusa Unió de finançament il·legal milionari

Duran, en una imatge d'arxiu

La Fiscalia de Barcelona ha destapat un presumpte finançament il·legal d’Unió Democràtica de Catalunya (UDC). Segons informa El Periódico, Unió hauria rebut donacions encobertes per valor de milions d’euro, a través del grup empresarial IMS. Segons l'investigació, sis companyies del grup empresarial IMS elaboraven des del 2003 factures falses que giraven a altres societats que el hòlding controlava a través de testaferros.

En la investigació de la fiscalia figuren com a implicats en la xarxa diversos responsables del partit, exalts càrrecs de l’últim Govern de CiU, una constructora i un gran banc espanyol. Amb aquelles factures falses, les companyies aconseguien que els bancs els aprovessin importants avanços en efectiu mitjançant línies de descompte. Per fer front a aquell primer deute, les empreses dels testaferros tornaven a emetre factures falses. 

La fiscalia sosté que amb els diners obtinguts amb totes aquelles operacions les empreses d’IMS assumien despeses d’Unió.

Segons la Fiscalia, a la trama s'hi va sumar la Fundació Catalunya i Territori (FCT), presidida per Josep Boqué Cos, exdirector general de Consum en els governs de CiU en els anys 90. També creuen que 1,8 milions d’euros dels fons de la fundació es van desviar a IMS.

A més, aquesta fundació va adquirir una sèrie de locals que va posar a disposició d’Unió, que a partir del 2004 va deixar de pagar els lloguers. A més, el 2009, aquella institució va vendre al partit democristià cinc locals per un preu molt inferior al valor real. En total, la força política va pagar 498.000 euros per un paquet immobiliari el valor actual del qual a la baixa seria, segons consta en les diligències, d’1.130.000 euros.

Una de les entrades més grans d’efectiu que va obtenir la trama va consistir en 1.102.000 euros que l’empresa IMS Assessors Jurídics i Econòmics va facturar al banc BSCH per un llibre sobre els carnavals l’elaboració del qual podia pujar com a molt, segons els investigadors, a 140.000 euros.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#24 Elvira, Mollet, 17/02/2010 - 16:41

Mare de Déu Senyor!!!...com deuen anar les enquestes al carrer Nucaragua!!!.

#23 Pep, Alt Empordà, 17/02/2010 - 15:22

Els dretanosos sous molt sectaris, sempre criticant els partits d'esquerra, i quan us pillen amb corrupteles, tot son conxorxes dels que vosaltres anomeneu sociates.. a veure si us adoneu que el qui la fa la paga, i si Unió la feta, la pagará i punt.

#22 Fotem-los al carrer, Barcelona, 17/02/2010 - 14:58

Sempre que hi ha algún sidral a can sociata, surt el full parroquial d'el periòdico amb algún ciri trencat

#21 Xavi, Barcelona, 17/02/2010 - 14:15

Això és més fals que canviar duros a pessetes. Ja no només perquè ve de El Periodico, sinó perquè tothom que coneix Unió per dins saben que amb prou feines se les apanyen per fer caixa, doncs òbviament 1,8 milions d´euros no els han vist mai junts.

#20 Marc, Bcna, 17/02/2010 - 14:07

Increïble que vagin a pels petits... amb Convergència no s'atreveixen? Saben que La Vanguardia es cruspiria al PSC a veritats que fan mal. Molt trist això que fan amb Unió. És possiblement el partit més honest i sanejat.